Срив преустанови работата на летище Айндховен и на службите за аварийна помощ в Нидерландия Снимка: © Getty Images

В сряда въздушният трафик на второто по големина нидерландско летище Айндховен беше преустановен поради проблеми с информационните технологии в Министерството на отбраната.

За това съобщиха в свое изявление от аерогарата, но без да дават повече подробноти.

Летище Айндховен споделя съоръженията си с Министерството на отбраната като граждански съползвател на военното летище Айндховен, пояснява агенция "Ройтерс".

Смущенията са наложили спиране на всички полети в сряда поне до 17:00 ч. местно време. Поне 14 полета са отменени, други са били пренасочени, показва уебсайтът на аерогарата.

Говорител на Министерството на отбраната заяви, че всички служби в Нидерландия, които зависят от неговата мрежа, може да бъдат засегнати.

Малко по-късно и нидерландските екипи за аварийна помощ съобщиха за национален срив, който е смутил обичайните алармени и комуникационни системи.

Националните телефони за спешна помощ обаче функционират.

Все още не е ясно каква е причината за мащабния срив, но източници от Националния център за киберсигурност, който също е засегнат, заявиха пред местната медия AD, че към този момент няма индикации за извършена кибератака.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024
Бизнес

Лихвите по депозити достигнаха 3,5% в приложението на tbi bank

Инфлацията вече не "яде" спестяванията

14:13 - 18.09.2024