Стефан Янев свиква Съвета по сигурността на 9 септември Снимка: © Булевард България

Служебният премиер Стефан Янев свиква заседание на Съвета по сигурността в четвъртък, 9 септември, съобщиха от правителствената информационна служба. Заседанието ще започне в 10 ч.

Темата ще бъде състоянието и капацитета на системата за защита на националната сигурност в контекста на очаквана нова мигрантска вълна.

Ще бъдат разгледани и мерки за подобряване ефективността на функционирането на съвета по сигурността към Министерския съвет.

Янев свиква заседание на съвета за втори път от началото на мандата си. Първият беше през юни, за да бъдат обсъдени последиците от американските санкции по закона "Магнитски" срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и необходимостта от нови и адекватни политики за борба с корупцията и повишаване на ефективността в сектор "Сигурност".

Преди три седмици президентът Румен Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност заради мигрантския натиск през границата на България с Турция и здравната криза, свързана с пандемията от Covid-19.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024