Стивън Кинг: Twitter не е кола, не е и ракета. Мъск е ужасно неподходящ за социалната мрежа Снимка: © Getty Images

Писателят Стивън Кинг отправи критики към начина, по който Илон Мъск управлява социалната мрежа Twitter. Според Краля на ужасите милиардерът не е на мястото си начело на компанията.

"Смятам, че Илон Мъск е визионер," написа Кинг от профила си в платформата. "Почти самостоятелно промени начина, по който американците мислят за автомобилите. Имам Tesla и я обичам. В същото време е ужасно неподходящ за Twitter. Изглежда сякаш решава какво да прави в движение."

Мъск отговори лично в коментарите под публикацията: "Предложения са добре дошли. Целта е да се създаде дигитален площад, където да имаме доверие и да се толерира широк спектър от гледни точки, стига хората да не нарушават закона или не спамят. Например, всяко подстрекателство към насилие би довело до спиране на акаунта."

Макар да не продължи дискусията, Кинг поясни изказването си с няколко допълнителни туита:

"Имайте предвид, че никога не съм казвал, че Мъск е създал Tesla. Не го е направил. Той просто я превърна в успешен бизнес, при това въпреки очакванията. Ако не разбирате колко изумително бе това, вижте DeLorean."

Автомобилната компания е открита от инженерите Мартин Еберхард и Марк Тарпенинг през 2003, като Мъск първоначално се включва като инвеститор, а впоследствие се издига до поста на изпълнителен директор.

"Но... Twitter не е кола. Не е и ракета," добавя писателят.

Това не е първият път, в който Кинг отправя критики към настоящия собственик на социалната мрежа. По-рано през седмицата той прогнозира, че скоро My Pillow скоро ще остане единственият рекламодател в Twitter. Това бе препратка към масовото оттегляне на големи брандове от платформата от началото на месеца.

Ако се върнем още по-назад във времето, авторът на "То", "Сиянието" и още редица бестселъри изрази недоволство от решението да се изисква заплащане от 20 долара на месец за притежанието на синя отметка за верифицираните акаунти: "Те трябва да ми плащат," написа на 31 октомври той.

Не само в синьо: Twitter вече ще има отметки в различни цветове за верифицираните акаунти

Тогава Мъск също бе сред първите в коментарите под публикацията: "Трябва да си плащаме сметките някак! Twitter не може да разчита изцяло на рекламодатели. Какво ще кажеш за 8 долара?"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023