Стивън Кинг: Twitter не е кола, не е и ракета. Мъск е ужасно неподходящ за социалната мрежа Снимка: © Getty Images

Писателят Стивън Кинг отправи критики към начина, по който Илон Мъск управлява социалната мрежа Twitter. Според Краля на ужасите милиардерът не е на мястото си начело на компанията.

"Смятам, че Илон Мъск е визионер," написа Кинг от профила си в платформата. "Почти самостоятелно промени начина, по който американците мислят за автомобилите. Имам Tesla и я обичам. В същото време е ужасно неподходящ за Twitter. Изглежда сякаш решава какво да прави в движение."

Мъск отговори лично в коментарите под публикацията: "Предложения са добре дошли. Целта е да се създаде дигитален площад, където да имаме доверие и да се толерира широк спектър от гледни точки, стига хората да не нарушават закона или не спамят. Например, всяко подстрекателство към насилие би довело до спиране на акаунта."

Макар да не продължи дискусията, Кинг поясни изказването си с няколко допълнителни туита:

"Имайте предвид, че никога не съм казвал, че Мъск е създал Tesla. Не го е направил. Той просто я превърна в успешен бизнес, при това въпреки очакванията. Ако не разбирате колко изумително бе това, вижте DeLorean."

Автомобилната компания е открита от инженерите Мартин Еберхард и Марк Тарпенинг през 2003, като Мъск първоначално се включва като инвеститор, а впоследствие се издига до поста на изпълнителен директор.

"Но... Twitter не е кола. Не е и ракета," добавя писателят.

Това не е първият път, в който Кинг отправя критики към настоящия собственик на социалната мрежа. По-рано през седмицата той прогнозира, че скоро My Pillow скоро ще остане единственият рекламодател в Twitter. Това бе препратка към масовото оттегляне на големи брандове от платформата от началото на месеца.

Ако се върнем още по-назад във времето, авторът на "То", "Сиянието" и още редица бестселъри изрази недоволство от решението да се изисква заплащане от 20 долара на месец за притежанието на синя отметка за верифицираните акаунти: "Те трябва да ми плащат," написа на 31 октомври той.

Не само в синьо: Twitter вече ще има отметки в различни цветове за верифицираните акаунти

Тогава Мъск също бе сред първите в коментарите под публикацията: "Трябва да си плащаме сметките някак! Twitter не може да разчита изцяло на рекламодатели. Какво ще кажеш за 8 долара?"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Спаси София" публикувa автобиографиите на новите кадри в общинските дружества

В четвъртък с гласовете на ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и отцепниците от "Възраждане" бяха сменени бордовете на шест ключови общински фирми.

19:39 - 16.07.2024
Кино и сериали

Том Круз виси от борда на самолет в поредна смела каскада за "Мисията невъзможна"

На разпространен в социалните мрежи видеоклип се вижда как 62-годишният актьор се държи за долната част на жълт биплан Stearman

18:48 - 16.07.2024
Важно днес

15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево, Голям пожар има и в Стрелча

Пожарникари и доброволци се надпреварват с пламъците и горещото време в цялата страна.

18:08 - 16.07.2024
Важно днес

Българин стана единственият ученик в света с "двойно злато" от олимпиади по биология и химия

Виктор Лилов е единственият европеец в топ 10 на Международната олимпиада по биология за 2024 г.

17:13 - 16.07.2024
Важно днес

Гърция ограничава работата на някои работещи заради високите температури

Мярката в Гърция ще се отнася за редица професии, сред които строители, доставчици на храна и куриери

17:10 - 16.07.2024