Най-богатото семейство в Азия, което вдига "сватбата на годината" с частни концерти, лукс и круизи Снимка: © Getty Images

Частни концерти с участието на Риана, Андреа Бочели и Джъстин Бийбър, редица тържества, многодневен круиз в Средиземно море, стъклен дворец, изработен по поръчка, и светлинно шоу с хиляди дронове. Това е само част от списъка в подготовката за сватбата на Анант Амбани и Радхика Мерчант, която е определяна в Индия за "сватбата на годината".

Еуфорията в страната е около семейството на най-богатия човек в Азия - милиардерът Мукеш Амбани и сватбата на неговия най-малък син Анант. През юли той ще се ожени за 29-годишната Радхика Мърчант - дъщеря на фармацевтичен магнат и маркетинг директор на неговата компания "Encore Healthcare". Според "Times of India" нетното състояние на родителите ѝ се оценява на около 90 млн. долара.

През декември 2022 г. Анант и Радхика обявиха официално годежа си и с това поставиха началото на поредица от пищни празненства. На следващия месец двойката проведе церемонията Gol Dhana - традиционен ритуал за годеж в Индия, при който булката символично се "приема" в семейството на младоженеца.

През март тази година се състоя и първото им предсватбено тържество, което продължи три поредни дни. Списъкът с гости беше от над 1200 души, сред които бяха големи имена като Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Хилари Клинтън, Иванка Тръмп, както и много влиятелни бизнесмени. За развлекателната програма на вечерта се погрижи Риана, която от години рядко има музикални изяви.

Събитието отнема близо три месеца планиране, като индийският дизайнер Маниш Малхотра е нает за негов творчески директор. Седмица предварително гостите получили дрескод от девет страници за всеки един от различните елементи в програмата. По време на самото тържество менюто се състояло от 500 различни ястия, направени от 100 готвачи. Едно от най-запомнящите се места, за което медиите пишат, е специално построен стъклен дворец.

За сватбата на Мукеш и Радхика определено не се пестят никакви средства, тъй като през май последва луксозен круиз около Средиземно море. Двойката и около 1200 техни роднини, приятели и колеги се качиха на круизен кораб в Палермо за четиридневно пътешествие. И то не мина без малко музика, като на круиза пяха поп звездата Кейти Пери, италианският тенор Андреа Бочели и бой бандата The Backstreet Boys.

Празненствата не свършват и тук. Преди няколко дни младоженците са се забавлявали на друго свое парти, като на сцената този път е излязъл Джъстин Бийбър. В медиите се съобщава, че канадският изпълнител е взел хонорар от 10 млн. долара, като специално е долетял от Канада, а след участието си веднага се е върнал у дома.

Индийските медии пишат, че сватбата на най-малкия син на милиардера е едно от най-екстравагантните събития в страната от години, като дори измества тази на дъщеря му Иша, на която Бийонсе изнесе грандиозно изпълнение през 2018 г.

Мукеш Амбани понястоящем е деветият най-богат човек в света с нетно състояние от 116 млрд. долара, според данни на Forbes. Неговата компания "Reliance Industries" е огромен конгломерат с над 100 млрд. долара годишен приход, който оперира в различни сектори - от петрол и газ до телекомуникации и търговия на дребно.

Семейството притежава, наред с други активи, 27-етажна частна жилищна сграда, наречена "Антила", на стойност 1 млрд. долара в Мумбай. В нея има три хеликоптерни площадки, гараж за 160 автомобила, частно кино, плувен басейн и фитнес център.

Критиците на Амбани твърдят, че компанията му процъфтява главно благодарение на политическите връзки по време на правителствата на Конгреса през 70-те и 80-те години на миналия век и впоследствие при управлението на индийския премиер Нарендра Моди след 2014 г.

Именно неговото богатство финансира тържествата около сватбата на сина му, който ръководи компанията в областта, отнасяща се до възобновяемите и зелените енергийни източници.

Не се знае много за романтична история на Акаш и Радхика, но индийски медии пишат, че те са приятели от детството. С порастването си приятелството им се превръща в любов, като двамата често могат да бъдат видяни заедно на публични събития. Една от първите им снимки заедно е от 2018 г., когато и двамата присъстват на сватбата на Ник Джонас и актрисата Приянка Чопра.

Основната церемония на двойката тепърва предстои. Датите през юли са избрани въз основа на наталните карти на двойката, както е характерно за хиндуистките обичаи. Очакванията са големи, а щедрото харчене на средства е почти гарантирано. Според слуховете в интернет на сватбата може да пее Адел, а Виктория и Дейвид Бекъм са сред поканените гости.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024