Стотици жени участваха в шестото издание на BIODERMA Women’s Run. Снимка: © Bioderma

И тази година BIODERMA Women’s Run разпръсна стотици усмивки и вдъхновение, доказвайки, че всяка жена може да бяга с увереност и мотивация.

В съботната сутрин на изминалия уикенд София посрещна шестото издание на BIODERMA Women’s Run – единственото в България изцяло женско бягане, което се реализира от BIODERMA и Спортен клуб „Бегач“.

Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Негово Превъзходителство Жоел Майер.

В най-предизвикателната дистанция - 5 километра за бързина, победа завоюва Антония Георгиева с резултат 18:20. Подгласничките ѝ Димитрина Гулева и Ваня Григорова завършиха с резултат съответно с 23:25 и 23:39. Дистанцията от 3 километра покори Маринела Цекова с резултат 11:54, следвана с от Тоня Тонева с 12:26 и Ния Йотова с 12:43.

В категория „Мама и аз” първо място грабнаха Росица Боевска и нейния син Виктор с време 14:16. Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Бела Дулева и Калин с 15:11 и Мария Георгиева и Антон с 15:51. Най-бързата тийнейджърка беше Аня Динева с време от 15:07, следвана от Калина Вутова със 15:35 и Ерика Карабелева с 15:43.

Победителката в категория TEEN GIRLS Run получи и още една награда – курс по френски език от Френски институт в България, които отново подкрепиха инициативата.

Както всяка година, бяха оценени и финалистите в категория „Най-оригинален костюм“. Наградите бяха връчени от журито от модни експерти Нели Митева и Александър Гергинов. Първо място спечели двойка пирати от категория „Мама и аз“ – Рая Делчева и Стелла. С второ място ги последва гръцкия бог на виното Дионис в лицето на Габриела Георгиева.

Трето място бе отредено на двойка вещици, бягащи в категория „Мама и аз“ – Христина Нестерова и Александра. Сред участниците се забелязаха и най-креативните, маскирани като вещици, пчели, леопарди и дори булка.

Тази година събитието бе подкрепено от водещата Карин Околие, която с ентусиазъм обявяваше финиширането на участничките в различните категории. За музиката и доброто настроение се погрижи Ирмена Чичикова – посланик на каузата, която връчи и наградите на победителите от дисциплина 5 километра.

За усмивките по лицата на участничките допринесоха BIODERMA със своите награди от колелото на късмета. Дълга опашка се извиваше и при 360-градусовата камера, където участниците се събираха групово и заснемаха забавни видеа за спомен на фона на динамична музика.

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието. BIODERMA Women’s Run подкрепя кампанията “Заедно сме в училище без границина Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието.

BIODERMA благодари на партньора си и организатор Спортен клуб “Бегач”, на Посолството на Франция и Френски институт в България, на партньора на събитието PUMA.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024