"Stranger Things" отново счупи рекордите на Netflix Снимка: © Getty Images

След тригодишно чакане "Stranger Things" най-накрая се завърна с пълна сила. Първата част от новия четвърти сезон отбеляза най-голямата премиера за оригинална продукция на Netflix. Сериалът е привлякал близо 193 млн. още в първите дни, след като всичките 7 епизода от новия сезон бяха достъпни в стрийминг платформата.

Така с обща гледаемост от 286,70 млн. часа, хитовата продукция задмина успеха от премиерата на втория сезон на "Бриджъртън", която се състоя през март тази година. Това бележи и първият път, в който "Stranger Things" достига до първото място по гледаемост в цели 83 държави.

Излизането на първата част от четвърти сезон се отрази и на гледаемостта на предишните сезони, като в седмицата между 23 и 29 май те попаднаха в топ 10 на англоезичните сериали на Netflix.

Рекордите на "Stranger Things" този път се простират и отвъд телевизията. Песента на Кейт Буш „Running Up That Hill“ беше част от официалния саундтрак на новия сезон и успя да се издигне до първата позиция в iTunes, като най-слушаната песен в момента. Това се случи 37 години след първоначалното ѝ издаване. Spotify също отбеляза увеличение от 8700% в слушането на песента.

"Stranger Things" отново счупи рекордите на Netflix

Сериалът дебютира за първи път през 2016 г. и много бързо се превърна в хит. Въпреки тригодишната пауза, наложена заради пандемията, "Stranger Things" се завърна, а дискусиите около епизодите са все така нашумели.

Наскоро феновете бяха изненадани да научат за промяната във времетранието на епизодите от новия сезон. Най-краткият такъв е дълъг 63 минути, докато последният седми епизод е с продължителността на филм от 98 минути. Очаква се финалът на целия четвърти сезон да продължи близо два часа и половина.

Втората част на сезона, състояща се от два епизода, предстои да излезе на 1 юли. Междувременно "Stranger Things" беше подновен за последен пети сезон, чиято премиера все още не е обявена.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руският патриарх обяви, че народът му живее в свободна страна

Патриарх Кирил призова руснаците да се молят за Владимир Путин

13:28 - 11.12.2023
Важно днес

Борисов пое ГЕРБ-София на ръчно управление

Смяна на ръководството след неуспеха на изборите

13:07 - 11.12.2023
Живот

Мъск възстанови акаунта на скандалния конспиративен теоретик Алекс Джоунс в Х

Мъск призна, че този ход ще бъде "финансово лош за X", но "принципите са по-важни от парите".

12:26 - 11.12.2023
Живот

Ваня Григорова, "Чалга" и Ед Шийрън: Какво са търсили българите в Google през 2023 г.?

Кандидат-кмет e най-търсената личност в българския Google

12:02 - 11.12.2023
Култура

Продуцентката Мира Сталева е първата българка в борда на Европейската филмовa академия

Българка връчи четири от годишните награди на Европейската филмова академия

11:10 - 11.12.2023