"Stranger Things" се пренася на театралната сцена

Хитовият сериал на Netflix "Stranger Things" (Странни неща) ще има своя спин-оф продукция, само че не на екран, а на сцена. По-късно тази година пиесата със заглавие "Stranger Things: Първата сянка" ще направи своята световна премиера в театъра "Феникс" в Уест Енд, Лондон.

Постановката, която е "вкоренена в митологията" на сериала, е по оригинална история на създателите му - братята Рос и Мат Дъфър. Преди осем години те я написват за телевизията, но сега сюжетът ще се пренесе в театъра - възможност, която двамата "никога не са очаквали".

Братята споделят пред BBC, че имат още идеи за спин-оф, но театралната пиеса е "напълно нова почва" за тях. Действието се развива в същата вселена, в която е и популярният телевизионен сериал, и служи като предистория на събитията в него.

Зрителите ще се пренесат отново в градчето Хокинс през 50-те години на миналия век и ще се включат сюжетни линии на вече познати герои, сред които Джим Хопър, Джойс и Боб Нюби като ученици в гимназията, както и настоящия злодей на сериала Хенри Крил.

Пиесата е написана от сценаристката на "Stranger Things" Кейт Трефри, а режисьор е трикратният носител на наградата "Тони" Стивън Далдри, което е един от продуцентите и на телевизионния сериал "The Crown".

"Хокинс, 1959 г.: обикновен град с обикновени грижи. Колата на младия Джим Хопър не запалва, сестрата на Боб Нюби не приема сериозно радиопредаването му, а Джойс просто иска да завърши училище и да се махне от града. Когато пристига новият ученик Хенри Крил, семейството му открива, че новото начало не е толкова лесно... а сенките от миналото имат много дълъг обсег", така звучи част от синопсиса на продукцията, чиято премиера е през декември.

Мат Дъфър споделя, че ще бъде "много забавно" да се срещнат по-младите версии на настоящите герои на сериала.

"Така че, да, имаме мрака и ужаса, които идват заедно с историята на Хенри Крил, но след това имаме нещо като забавление, което идва от срещата и опознаването на младата Джойс, младия Хопър, младия Боб", казва той пред BBC.

Запитан как се е появила идеята за театрална постановка, Мат Дъфър обяснява, че не е дошла от тях, а от Стивън Далдри.

"Далдри беше голям фен на сериала и искаше да направи пиеса, но беше толкова зает с "The Crown", че си мислех, че това никога няма да се случи. Накрая се отвори прозорец, той се върна и отново изрази интереса си, срещнахме се с него и започнахме да говорим за това каква би могла да бъде пиесата."

Рос Дъфър заяви, че сценичното шоу ще се усеща като епизод на "Stranger Things":

"Имаме множество сюжетни линии и нишки, които се случват през цялото време, и всички те се изграждат до доста епична кулминация. Така че сме развълнувани, че това е самостоятелна пиеса, но също така използва част от стила на разказване на истории, който е голяма част и от сериала", допълва той.

Сериалът "Странни неща" дебютира по Netflix през 2016 г. Седем години и 12 награди "Еми" по-късно той продължава да събира рекордни резултати по гледаемост.

Четвъртият сезон беше пуснат през 2022 г. и в момента оглавява класацията на Netflix за най-популярна английска телевизия с над 1,35 млрд. часа гледане. Той се превърна и в най-големия премиерен уикенд за англоезично телевизионно предаване в стрийминг услугата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024
Важно днес

Главчев не предложи нови кандидат-министри на Радев и обяви, че "няма новина" (Обновена)

Президентът не иска Даниел Митов от ГЕРБ да е външен министър

07:29 - 19.04.2024
Важно днес

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Тел Авив не коментира дали стои зад експлозии до Исфахан, централен Иран

07:17 - 19.04.2024
Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024