Покойният актьор от "Приятели" Матю Пери има много общи черти с героя си Чандлър - от бързия ум и чувството за хумор, с което прикрива уязвимостта си, до трудния път към намирането на истинската любов.

Пери обаче е отказал да снима една сцена от петия сезон на сериала, която можеше да промени напълно възприятията за него.

Сценаристите на сериала са искали да накарат Чандлър да изневери на приятелката си Моника, докато всички главни герои са заедно на почивка в Лас Вегас.

По време на сюжета Моника се среща с бивш приятел и решава да отиде на обяд с него. По предварителния сценарий, това е трябвало да предизвика силното разочарование на съпруга ѝ, който решава да сподели неприятностите си с млада служителка на хотела във Вегас, и на финала - да преспи с нея.

Актрисата Лиса Кеш, която е трябвало да изиграе момичето от авантюрата на Чандлър, обаче разказва, че цялата сюжетна линия е трябвало да отпадне заради несъгласието на Матю Пери.

"Репетирахме всичко, но в деня преди снимките пред жива публика ми казаха, че Чандлър е отишъл при сценаристите и е казал, че аудиторията никога няма да му прости за това, че е изневерил на Моника", казва актрисата в интервю за TMZ.

Истинският епизод завършва с бързо сдобряване между двамата герои, които дори обмислят да се оженят, докато са във Вегас - но установяват, че вече са изпреварени от пияните Рейчъл и Рос.

Целият сериал можеше да се промени изцяло, ако сцената с изневярата беше останала в оригиналния си вид, признава Кеш.

Това нямаше да е първият случай на "предателство" - подобна сюжетна линия имаше и около Рос и Рейчъл, но тяхната връзка преминаваше през няколко раздели и събирания, докато Моника и Чандлър бяха символ на вярна и сплотена двойка до самия край.

Лиса Кеш все пак остава част от актьорския състав в епизода, но в различна роля.

По ирония - Пери може би е искал да спести на героя си онова, което е познавал доста добре в личния си живот. В биографичната си книга, която излезе преди две години, той разказва, че цял живот е изпитвал страх да не бъде изоставен, който го е провокирал да прекъсва изпреварващо връзките си с жените, които е обичал (включително с Джулия Робъртс, с която са двойка в средата на 90-те), или да ограничава отношенията си до сексуална връзка без емоционална отдаденост.

Матю Пери почина внезапно в дома си на 54-годишна възраст. Първоначалната версия за смъртта му беше предполагаемо удавяне, но съдебните медици все още не са потвърдили официално какво е довело до загубата на живота му.

Пери страдаше дълги години от зависимост към алкохол и опиоиди, но разследващите не са открили следи от употреба на наркотици в деня на смъртта му.

Петимата актьори от сериала публикуваха общо послание, в което споделят, че Матю Пери е бил част от семейството им, а загубата му ги е оставила напълно съкрушени.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024