Сутрешни новини: Microsoft има интерес към TikTok, ЕК ще инвестира във ваксината на Sanofi

270 новозаразени в България при 5 582 PCR теста, показва статистиката на единния информационен портал за Covid-19. 9 души са починали, а 42-ма остават в интензивни отделения.

Оздравелите за денонощието са 146, Общо в болница са 778. Има две огнища на заразата в домове за стари хора - в Русе и на Златни пясъци.

Протестите в България продължават, като блокадата на пътищата се измести от София към Стара Загора. Група от над 200 автомобила направи неуспешен опит да прекъсне движението на АМ "Тракия" в областта, но полицията не им позволи да стигнат до магистралата.

Вместо това протестиращите останаха на пътя към Хасково край летище "Стара Загора" и отказаха да си тръгнат.

Европейската комисия ще инвестира във френската фармацевтична компания Sanofi, за да опита да форсира създаването на ваксината. Урсула фон дер Лайен официално е заявила необходимостта от 300 млн. ваксини. Прогонозата е, че до разработване на ваксина би могло да се стигне през юни 2021.

От 1 август Финландия отменя въведената заради пандемията от коронавирус препоръка към работодателите за дистанционна работа и разрешава да се провеждат мероприятия с участието на над 500 души

Американският софтуерен гигант Microsoft има интерес към купуването на част от бизнеса на TikTok. За новината пишата Bloomberg и "New York Times". Няма информация колко напреднали са преговорите, но новината идва на фона на желанието на американския президент Доналд Тръмп да забрани видеоплатформата в САЩ.

TikTok е китайска компания, но собствникът ѝ отрича подозренията, че предоставя данни на потребители на китайските служби.
Не можем да вярваме на TikTok, ако не вярваме на Китай: Защо американците се страхуват


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024
Важно днес

Агенцията за закрила на детето откри "пропуски" в училището, от което изчезна Ивана

Според началник отдел в Главна дирекция "Контрол по правата на детето" в Агенцията Мариана Илиева в училищната среда има установени пропуски, а проблемите на Ивана са били силно подценявани.

15:02 - 29.02.2024