Снимка: © "Илиев и Партньори"

Неуспелият кандидат за вицепремиер и вътрешен министър от "Има такъв народ" Петър Илиев обвини Етичната комисия на СУ "Св. Климент Охридски" в това, че се е водила "от политически съображения" при решението си да потвърди наличието на плагиатство в неговата книга  "Компетенцията на Народното събрание". 

"Оруеловата "1984" се е пренесла през 2021 г. в Храма на науката, като инструмент за отстраняване на неудобни учени и преподаватели. Дали политическата и "чрезвичайна" целесъобразност не е започнала по болшевишко-комисарски начин да господства над върховенството на закона?", пише Илиев в Twitter-профила си малко след като СУ съобщи за резултатите от проверката срещу него. 

Той твърди още, че член на Етичната комисия е учредител и кандидат за депутат от "Да България" - "доколко това е повлияло на решението, оставям на вашата преценка", пише Петър Илиев. 

Етичната комисия  е открила 92 стр. съвпадения между книгата на Илиев и по-ранната дисертация на доц. Наталия Киселова. Установеното плагиатство е основание за отстраняването му от преподавателска длъжност в СУ. 


Новите случаи на Covid-19 са 2536 според статистиката на МЗ, като направените тестове през последния ден са 24 032. Данните показват над 10% положителни проби. 

Починалите пациенти са 149 - най-високата стойност в статистиката за смъртността от май 2021 г. насам. Поставени са само 5215 дози от ваксините. 

В болница се лекуват 5048 души, а 432 от тях са в интензивни отделения. 11,24% от новозаболелите хора са ваксинирани, десет души от общия брой на починалите пациенти с Covid-19 са били със завършен имунизационен курс. 


Американският президент Джо Байдън си постави трета доза от ваксината на Pfizer/BioNTech срещу коронавирусна инфекция няколко дни след като CDC одобри процедурата за хора над 65 г. и за рисковите групи. 

"Днес получих бустерната си доза срещу Covid-19 - и също както при първата и втората, всичко премина безопасно и лесно. Ваксинирайте се. Заедно можем да спасим човешки животи и да победим вируса", пише Байдън в Twitter-профила си. 


Музикантът Ар Кели беше признат за виновен по делото за сексуална експлоатация на жени и непълнолетни момичета. Съдебното жури потвърди, че той е организирал престъпна схема за трафик на жени между различни щати в САЩ и че е произвеждал детска порнография

Присъдата идва 13 години след първия опит за съдебно преследване на Ар Кели за сексуални престъпления, който завършва с оправдателна присъда срещу него. 

Срещу него се водят още три разследвания за детска порнография и възпрепятстване на правоохранителните органи в щатите Илиноис и Минеоста. Размерът на присъдата му ще стане ясен през следващата година, междувременно той остава в ареста. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина