Снимка: © Unsplash

Новите случаи на Covid-19 в България се увеличават с още 3938 дневни положителни проби при 9949 направени PCR теста. 

Към 19 ноември броят на активните случаи вече е над 75 000 души. В болниците на страната се намират 5629 пациенти, а 313 от тях са в интензивните отделения. 

Излекуваните за последното денонощие са 944, показва единната система на Министерството на здравопазването. 

117 пациенти с доказана коронавирусна инфекция са починали през изминалия ден. 


Пловдивската УМБАЛ "Св. Георги" ще приключи проверката си по случая с нелепата смърт на двама Covid-пациенти, които са били принудени да чакат около 40 минути за настаняване на входа на едно от отделенията. 

Кадри показваха как двамата мъже са оставени сами с принадлежностите си на входа, като по-възрастният от тях е с кислородна маска. Болните са издъхнали часове след записите.

Двама пациенти са починали в новата болница за COVID-19 в Пловдив заради хаос

Събират се обяснения от всички служители, които са свързани с инцидента.

В 9 часа ръководството на болницата ще оповести пред журналисти данните от проверката. Всички материали ще бъдат предоставени и на прокуратурата, съобщава БНР.


Компанията-собственик на лятната резиденция на Ахмед Доган "Хермес солар" е изгубила дело срещу Община Бургас по казуса с възстановяването на публичната собственост на пътя до имението. 

Предаването на пътя в частни ръце стана повод за протестите срещу "приватизирането" на територии от парк "Росенец", организирани от "Да България". Впоследствие те дадоха началото и на големите антиправителствени протести от юли 2020.

"Хермес солар" е обжалвал решението на ОбС-Бургас, с което пътят се преобразува от частен в общински. Съдът е преценил, че дружеството няма правен интерес от оспорване, защото правата и законните интереси не са засегнати. 

Определението на съдия Колева не е окончателно и може да се атакува пред ВАС, съобщава в. "Сега".


Интервю на принцеса Даяна, дадено пред "Панорама" на BBC през 1995 г., стана повод за разследване в британската обществена телевизия заради съмнения в методите на работа на водещия журналист Мартин Башир. 

Интервюто се смята за исторически момент, тъй като в него Даяна разкрива публично за това, че е знаела за връзката на съпруга си Чарлз с Камила Паркър-Боулс, признава, че самата тя е имала извънбрачни отношения с военнослужещ, говори за проблемите си със булимията и изказва съмнения дали Чарлз има качества за бъдещ крал на Великобритания. 

Проблемите около разговора, датиращ от преди 25 години, са свързани със съмнения, че журналистът Башир е принудил Даяна да даде интервю, след като й е показал фалшиви документи за плащания, които служители на двореца получавали за изнасянето на конфиденциална информация за принцесата. 

По-малкият брат на покойната съпруга на престолонаследника настоява за ново разследване по случая въпреки твърденията на BBC, че Даяна е дала съгласие за интервюто независимо от въпросните бележки. 

57-годишният Мартин Башир е в болнични, след като се е заразил с Covid-19, и според BBC има "сериозни здравословни проблеми" заради усложнения от инфекцията.  

Новото разследване беше подкрепено от принц Уилям - първородния син на Даяна и Чарлз, който настоява да се "изясни истината за действията, които доведоха до интервюто в "Панорама" и последващите решения на хората в BBC по онова време". 

Всички обичат The Crown? Всички, освен принц Чарлз


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Теленор сменя името си на Yettel

"Чао, Теленор. Здрасти, Yettel"

Авторът на "Боен клуб" Чък Паланюк хареса цензурираната версия в Китай

Писателят смята, че тя се доближава повече до оригиналния финал в книгата

САЩ и НАТО изпратиха предложенията си на Русия, без отстъпки за Украйна

НАТО поиска Москва да изтегли войските си от Украйна, Молдова и Грузия

26% позитивни тестове за Covid-19, 9916 нови случая

70 пациенти с Covid са починали през последното денонощие

Херо Мустафа пародира публикациите за "тайни срещи" с кабинета

„Измамата и предателството са практики на глупаци, които нямат достатъчно ум, за да бъдат честни“

Петков и Гешев потвърдиха участие в изслушването в Европейския парламент

Те ще присъстват на заседание на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи - LIBE

България ще подкрепи НАТО с учения на собствен батальон

Изслушването на Кирил Петков и министрите на отбраната и външните работи в парламента