Сутрешни новини: Стойка Кръстева се бие за медал в Токио; Опасни жеги в цялата страна Снимка: © Getty

Единствената българска представителка в Токио днес е боксьорката Стойка Кръстева. Тя излиза на четвъртфинал в категория до 51 кг., като се изправя срещу китайката Юан Чанг. Мачът ще се играе от 11:15 ч. българско време.

Срещата е изключително важна за Кръстева, тъй като може да ѝ донесе медал от Олимпиадата. В боксовия турнинр бронзови отличия получават загубилите полуфиналните срещи. Това означава, че победителите от четвъртфинала имат гарантиран бронзов медал.

Съперничката на Кръстева е шампионка на Азия от 2018 г., а през 2014 е олимпийска шампионка за девойки от младежките игри в Нанджин. Юан Чанг е с 12 години по-млада от Кръстева. Досега родната боксьорка има две победи в Токио над Ти Там Нгуен от Виетнам с 3:2 съдийски гласа, както и безапелационна победа с 5:0 срещу американката Вирджиния Фукс.


Товарен влак с цистерни дерайлира край село Мурсалево вчера следобед. Две от цистерните са съборили електрически стълб, което е довело до пожар. Запалили са се сухи треви до релсите, като три екипа на пожарната са го потушили. Заради инцидентът е било спряно движението по железопътната линия и движението по международен път Е79 е било затруднено.

Цистерните са били празни, което е помогнало инцидентът да не бъде по-сериозен. Установено е, че влакът се е движил без нарушения на правилата, но на мястото на инцидента са установени изкривени релси. Причината може да са високите температури, които да са допринесли за деформирането на релсите.


И днес се очакват опасно високи температури в почти всички области на страната. Обявен е оранжев код, като през деня се очакват до 41 градуса, но през нощта и сутринта също ще е топло, около и над 20 градуса.

Единствено по морския бряг жегата ще е по-умерена, с температури около 30 градуса, като областите Добрич, Варна и Бургас са с жълт код. Отвъд морето максималните температури ще са между 36 и 41 градуса, а времето ще е предимно слънчево. На отделни места ще има купести облаци, както и валежи и гърмежи.

Горещата вълна продължава и в следващите дни, като температурите ще са непроменени и ще варират между 35 и 40 градуса, а на отделни места ще скочат до 42-43 градуса.


След близо 13 000 теста са отчетени 182 нови случая на Covid в България, по данни на Единния информационен портал. Това означава, че делът на позитивните тестове продължава да е под 1.5%.

За изминалото денонощие са поставени и 13 200 ваксини. В болница са общо 805 души, като в тежко състояние и интензивни отделения са 78 души. Починалите са двама, а излекувани са девет души.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024