"Бях сигурен, че ще вкарам": Лаутаро Мартинес е героят с победната дузпа, която прати Аржентина на полуфинал Снимка: © Getty Images

Лионел Меси може и да е звездата на националния отбор на Аржентина, но Емилиано Мартинес и влезлият като резерва нападател Лаутаро Мартинес се превърнаха в национални герои, след като с тяхна помощ страната им се класира на полуфиналите за Световната купа.

В една особено драматична вечер Аржентина победи Нидерландия и стана втория полуфиналист на Световното първенство по футбол в Катар. Това се случи във вълнуващ и оспорван мач, решен след изпълнение на дузпи.

Аржентина се виждаше като сигурен победител още в редовното време и контролираше развоя на срещата през първата половина от мача, като водеше с 2:0. В края на срещата обаче Нидерландия успя да изравни - редовното време приключи при резултат 2:2 и то благодарение на влезлия като резерва за Нидерландия Ваут Вегхорст. Вторият гол влезе в последната минута. Всъщност попаденията на Вегхорст бяха и единствените точни удари на нидерландците в целия двубой.

Мачът влезе в продължения, в които Аржентина изпусна няколко шанса за гол, но показа по-здрави нерви при дузпите. Ключова роля там изиграха вратарят Емилиано Мартинес, който успя да спаси първите две дузпи на нидерландците, както и влезлият като резерва нападател Лаутаро Мартинес, който вкара победната дузпа и реализира успеха на отбора с 4:3 при наказателните удари.

"Бях много спокоен, защото вярвам в себе си и бях сигурен, че ще вкарам. Когато хванах топката, си помислих за дъщеря ми. Тя промени живота ми", каза Мартинес.

Победата означава, че Аржентина ще се изправи срещу Хърватия за място на финала този вторник на стадион "Лусаил". Така звездата на аржентинския отбор Лионел Меси ще може да получи шанс за световната титла в последното си голямо първенство с националния тим.

Часове преди това Хърватия успя да си осигури място на полуфинала, като елиминира Бразилия. Малко след края на двубоя звездата на бразилския отбор Неймар обяви, че не е убеден дали ще продължи да играе за националния отбор на страната.

"Да кажа, че това е моят край с националния отбор е нещо, което е разрушително за моята личност, но не гарантирам нищо различно. Не гарантирам нищо друго. Искам да си взема малко време, да помисля. Искам да осъзная какво искам за себе си", каза Неймар пред репортери.

Междувременно потребители в Twitter намериха обяснението за отпадането на Бразилия от Световното по футбол. Някои от тях посочиха, че това е същинска карма заради момента от тази седмица, когато улична котка беше хвърлена на пода по време на тяхна пресконференция.

Във видео се вижда как бразилският нападател Винисиус Жуниор говори пред медиите преди четвъртфиналния мач на неговия отбор, когато на масата скача котка. Животното е хванато за врата и хвърлено на пода от неназован служител на медиите - случка, на която Винесисус реагира с доза смях.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL. 18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024