Световно турне след лаймска болест? Каква е цената, която певицата Fletcher плаща Снимка: © FLETCHER

Миналата пролет Кари Флечър разбира, че нещо не е наред. Болките, които усеща, не са от обичайните разочарования в живота или от разбито сърце. Певицата, позната професионално като Fletcher отива на лекар и научава, че има лаймска болест - бактериална инфекция, която може да причини изтощителна умора и неврологични усложнения.

Болестта може също да доведе до възпаление и увреждане на нервите в гласните струни - което означава, че Fletcher е била изправена пред ужасяващата перспектива да остане завинаги неспособна да пее.

„Имаше много, много, много моменти през последната година, в които не бях сигурна дали ще се върна към музиката“, казва певицата, която навърши 30 години на 19 март.

По времето, когато е диагностицирана, Fletcher вече се е утвърдила като една от най-разнообразните жанрово звезди в поп музиката. Тя може да напише сърцераздирателна балада или да измисли шумен денс хит, а скандалният текст винаги е гарантиран.

От 1 април Fletcher започна концертите си в Европа като част от световното ѝ турне, което се отложи с няколко години заради пандемията и впоследствие заради прекараната лаймска болест.

„Много харесвам факта, че хората пеят текстовете ми. Никога не съм била на места, където английският не е първи език, а те крещят песните ми дума по дума", споделя тя пред изданието "Women's Wear Daily".

Тази година три дни след рождения ѝ ден излезе най-новия ѝ албум In Search Of The Antidote. Тя работи по него от началото на 2023 г., като той е силно вдъхновен от здравословните ѝ преживявания около диагнозата.

„Трябваше да отида на турне миналата година, а се наложи да го отменя. Изчезнах от социалните мрежи. Просто влизах и излизах от лекарски кабинети и се опитвах да получа отговори. Търсех как да се справя с всичко“, казва тя.

„Много неща са ми помагали през живота - фенове, жени, пътувания, текила, много различни неща. И миналата година това, което се случи, беше моето лечение - не само на тялото ми, но и емоционално, умствено и духовно. Наистина трябваше да се погледна в огледалото".

Последствията от лаймската болест

Fletcher разкрива пред изданието "Rolling Stone", че когато е споделила за диагнозата си в социалните мрежи и е отложила концертите си, „светлините на сцената" за нея са „угаснали". Коментарите под постовете ѝ утихват. От звезда, която активно комуникира с феновете си, тя се превръща в отшелник.

„Забелязах всички неща, които станаха толкова шумни, когато аз утихнах. Това най-вече беше тъмнината в собствения ми ум. Трябваше да си мисля „коя съм аз без аплодисментите?“. Това извади на повърхността много за мен - самооценката и вярванията ми, дарбите и талантите ми", коментира Fletcher.

„Понякога чувствам, че трябва да се сблъскаме с идеята да загубим всичко, за да можем наистина да стъпим в това, което всъщност искаме", допълва тя.

Когато певицата се завръща в Ню Джърси, където се лекува, дните ѝ често започват с разходка край футболните игрища, до които е израснала.

„Плюс малко каране на колело, малко медитация, водене на дневник и да проверявам как се чувства тялото ми", добавя тя.

Лечението ѝ от лаймска болест е бавно, но за сметка на това е изключително продуктивна в писането на песни. Всичките ѝ сложни чувства от този труден период са събрани в албума In Search Of The Antidote - ода за различните форми на лечение, през които Кари Флечър преминава през последните 12 месеца.

„Майка ми готвеше спагети и кюфтета. Прибирах се, хапвах малко и се връщах обратно в студиото, за да продължавам да творя", споделя тя за процеса на работа по последния си албум.

Той се случва предимно в родния ѝ дом в Ню Джърси, докато на фон звучат поп рок изпълнителки от началото на 2000-те години като Мишел Бранч, Аврил Лавин и Кели Кларксън.

„Да бъда у дома пробужда в мен много детски тревоги и страхове. В същото време това ме доближава до същината на това коя съм и защо започнах да правя музика в началото“, коментира тя.

Как започва всичко?

Флечър взима вокални уроци още от 5-годишна, а в гимназиалните си години играе в ученически отбор по волейбол. Докато расте, тя слуша Бон Джови и Брус Спрингстийн, които до голяма степен оформят начина, по който пише песни.

За малко ходи на уроци по пиано, но от рано знае, че истинската ѝ цел е да пее на сцена.: „Изнасях представления в мазето и обличах брат си в пачки и рокли. Той ми беше като резервен танцьор", спомня си тя за някои моменти от детството.

През 2011 г. Кари Флечър участва в премиерния сезон на предаването "X Factor". В началния кръг Саймън Коуел я събира заедно с Хейли Орантия, Пейдж Елизабет Огъл и Дани Найтс, за да формират групата Lakoda Rayne. Групата обаче бързо се разпада, след като отпада от шоуто.

Няколко години по-късно изпълнителката се мести в Нашвил, Тенеси и започва да работи с продуцента Джейми Кени. По това време излиза сингълът ѝ "War Paint", който се изкачва в класациите на Spotify и в крайна сметка стига до Spotify Spotlight - плейлист на платформата, който служи като катапулт за независими изпълнители.

През 2018 г. Fletcher подписва договор с големия музикален лейбъл "Capitol Records", от който са част артисти като Кейти Пери, Пол Маккартни, Нийл Даймънд, Трой Сиван и други звезди.

Първоначално дебютният ѝ албум трябва да излезе в началото на 2020 г., но бива отложен заради пандемията. Вместо това певицата се озовава в карантина с бившата си приятелка и двете в крайна сметка записват EP (миниалбум - б.ред.), наречен The S(ex) Tapes. Въпросната бивша приятелка дори заснема и режисира всички музикални видеоклипове и обложката за музикалния им проект.

Първият ѝ самостоятелен звукозаписен албум, озаглавен Girl of My Dreams в крайна сметка е издаден през 2022 г. и носи на Fletcher медийна награда GLAAD за изключителен музикален изпълнител плюс номинации от Музикалните награди на MTV.

Изпълнителката е известна с това, че пее за начина си на живот като рок звезда, но и заради сърцераздирателните признания в текстовете си., Новият ѝ музикален проект обаче е с много по-различен фокус и аура.

In Search Of The Antidote е саркастичен и хаотичен, но се усеща и доза на израстване.

В една от песните - "Doing Better“, тя говори открито за новата половинка на своята бивша приятелка: „Гаджето ти никога не ми благодари, че я направих вайръл. Майната му, аз съм нейният идол" („Your girlfriend never thanked me for making her go viral. Fuck it, I’m her idol."), пее Fletcher.

Звездата разкрива, че това е песен за "всички неща, които съм челa за себе си в интернет или за всички неща, които са мe наричали.

Водещият сингъл на албума "Eras of Us“ също е посветен на бившата ѝ приятелка, която засича случайно на концерт на Тейлър Суифт.

Въпреки че вече не са заедно и двете продължават да споделят любовта си към Суифт. През 2019 г. поп звездата дори споменава колко много харесва текстовете на Fletcher.

Флечър е приятелка и с друга голяма звезда - Майли Сайръс. Двете се сближават след съвместна изява на новогодишното шоу на NBC в началото на 2023 г.

Сърцето на Майли е толкова голямо. Тя просто ти дава толкова много с присъствието и вниманието си. Чувствам се наистина щастлива с нейната енергия в живота ми, както и начините, по които тя ме издигна", споделя певицата.

Днес Fletcher все още продължава да се бори с лаймската си болест, като отбелязва, че това е дълъг процес и включва постоянни прегледи и поддържане на конкретен режим.

Тези дни са много по-тихи за нея, особено откъм купонясване.

„Мисля, че имаше една част от мен, която беше толкова необуздана, дива и луда. Животът ми се свеждаше до подписване на цици и пиене на текила“, признава Fletcher пред Rolling Stone.

Все пак хаосът не е изчезнал. Разбира се, тя пие по-малко и се вслушва повече в тялото си, но: „все още подписвам цици. Това не се променя", завършва поп звездата.

Пандемията, за която никой не говори


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руска атака в Харковска област, ранени са най-малко 8 деца

Ударите са били срещу град Дергачи, поразени са жилищни сгради

19:43 - 02.05.2024
Важно днес

Байдън след безредиците: Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024