Свидетел на случая с Мустафа Емин в "Пирогов": Не е имало агресия или повишаване на тон Снимка: © Getty Images

Твърденията за агресивно отношение на Мустафа Емин спрямо лекарите в спешното отделение на "Пирогов" не отговарят на истината - това твърди Нелко Начев, който е придружавал Емин и детето му в болницата.

Начев, който е бивш председател на "Да, България" във Варна, казва, че е закарал семейството на Емин и е бил с тях почти цялото време на престоя им в болницата. Той потвърждава, че са прекарали четири часа между 19:15 ч. и 23:10 ч., докато лекарите прегледат и зашият раната на малкото дете.

Според него обаче "в нито един момент не е имало проява на агресия или дори повишаване на тон и това може да бъде установено от записите на камерите, каквито има пред всяко спешно отделение".

"Нищо от изнесеното на страницата на “Пирогов” (и услужливо раздухано по медиите) не отговаря на истината! Това е класическа милиционерска операция за дискредитиране, лошо скалъпена при това", твърди той в публикация във Facebook.

Начев подчертава, че както пред входа на болницата има полицаи, така и във всички коридори има охранители с "доста забележимо присъствие".

"Абсурдна е мисълта, че при каквато и да е проява на агресия от пациент, няма да има намеса от тяхна страна", коментира той.

Във вторник "Пирогов" препубликуваха личен Facebook-статус на медицинска сестра, която обвини Емин в "арогантно и скандално поведение", "заплахи" с министъра на здравеопазването и в опит да извади дете в тежко състояние от противошоковата зала, за да бъде лекувано неговото.

Това беше напълно отречено от Мустафа Емин, който признава само, че може да е реагирал емоционално заради 4-часовото обикаляне по кабинетите с детето на ръце.

Емин твърди, че е споменавал за министъра на здравеопазването само в контекста на нуждата институциите да помогнат за облекчаването на работата на лекарите в болницата.

При връщането му да събере всички необходими документи от прегледите на детето му, в кабинета с медицинската сестра го попитали защо са му - Емин отговорил на шега, че са "за министъра". Пред Нова ТВ обясни, че всъщност се е притеснявал, че е възможно да се наложи да се върне в болницата, ако състоянието на детето се влоши през нощта.

"Пирогов" е единствената детска травматология в цяла София - затова и семейството му е било препратено от ДКЦ в "Люлин" към спешния център, вместо детето му да бъде прегледано още там.

От "Пирогов" така и не са дали ясни публични обяснения какво се е случило в нощта на инцидента.

В позицията си Недко Начев се възмущава от "прибързаната и непроверена" позиция на "Да, България", които още вчера се разграничиха от Емин, докато тече проверка на контролната им комисия.

Той определя декларацията им като "поредна проява на насаждания от години вътрешнопартиен “болшевишки” дух на дискредитиране на достойни и почтени партийни членове, материализиран в най-различни форми на “приятелски огън”, “лов на вещици” и заклеймяване на “врага с партиен билет".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024