Навремето ученическата раница съдържаше в себе си какво ли не. Тетрадки и учебници се подвързваха, за да не се захабаят през учебната година, несесерите се купуваха големи, за да побират повече цветове и принадлежности, а по всеки предмет някои задължително имаха и чернова тетрадка, от която се преписваха изрядните текстове за показ пред учителя.

Убедени сме, че можете да си представите при седем учебни предмета на ден какво количество и колко килограма понасяха учениците в техните раници. Даже сме сигурни, че някои от вас са го изпитвали и на гърба си.

Но има ли вариант учениците да бъдат също толкова подготвени за учебните часове, без да носят със себе си половин дърво, преобразено в тетрадки и учебници?

Дигиталното образование дава решение на този казус, като трансформира хартиените учебници за интерактивни платформи, побиращи се в компактен таблет. Но идеята на дигиталното образование не е само да се намали теглото, с което всяка сутрин ученикът тръгва към училище. Този вид образование иска да предостави възможност учениците да надградят вече съществуващия традиционен метод с допълнителни знания. Знания, които имат реален шанс да бъдат развити и дописвани с всеки изминал ден, без това да налага закупуването на нов учебник.

Представете си дигиталното образование като един сейф, в който се трупат знания от всякакъв вид. Този сейф периодично се захранва от нови знания, без да има опасност да се загубят старите. И още нещо - представете си сега този сейф да можете да го носите навсякъде със себе си. Точно това представлява дигиталното образование с помощта на интерактивните платформи, които правят всичко това реалност.

Една такава платформа е и iZZI, разработена специално от издателство Клет България. След последните промени в образователната система и преминаването на учениците отново в дистанционно обучение, платформата предоставя възможността да се разглеждат уроците в безопасна среда, като това не се отразява на качеството на усвоените знания.

С нея учениците могат да разгледат уроците си по учебници на издателства като Анубис и Булвест 2000 по интерактивен път, като процесът никога не е завършен, защото платформата се обновява постоянно със знания. Така учениците научават интересни факти и подробности за всеки един предмет от 1.-7. клас, без да се налага да трупат учебници и тетрадки в раницата си. Платформата предлага електронни ресурси в различни категории като VR видеа, 3D учебни материали, видео уроци, интерактивни задачи и игри, и др.

От септември платформата се предлага и като възможно допълнение към някои от абонаментните планове за мобилни услуги на един от водещите телекомуникационен оператор у нас Теленор България. Един от тях е специално разработеният план Интернет+ 16,99, който осигурява неограничен достъп до iZZI, 20 000 mb интернет и може да бъде взет с таблет Prestigio Q Pro на лизинг за общо 17,99 лв./месец. Повече информация за iZZI и абонаментния план можете да откриете тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

21 офиса на Еконт в страната ще работят и в неделните дни

В рамките на 24 часа, всеки потребител на Еконт в районите на тези 21 офиса, ще има възможност да вземе пратката си.

Дагестан отказва на Кремъл да изпраща мъжете си като пушечно месо в Украйна

Втори ден на протести в Махачкала срещу войната

Kaufland изгради парк с над 300 нови дървета в кв. „Горубляне“

Избрани са видове, които пречистват повече въздуха

Урсула фон дер Лайен идва в България за откриването на интерконектора с Гърция

Това е второто посещение в България на председателя на ЕК за тази година

Русия изпрати въоръжена охрана на границата с Грузия заради бягащите резервисти

Почти 5000 автомобила чакат на пункта "Верхний Ларс", за да напуснат Русия

Шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстното, е бил дрогиран и пиян

В кръвта на 39-годишния шофьор са открити кокаин и 1,7 промила алкохол

32-годишната жена на Берлускони стана депутат от Сицилия, без да e стъпвала на острова

Коя е Марта Фашина - най-новата любов на Силвио Берлускони и депутат от "Forza Italia"

Риана ще е звездата на музикалното шоу за Супербоул през 2023 г.

Поп иконата Риана ще е част от музикалното шоу на най-гледаното телевизионно събитие в САЩ