Таблетът е новата раница с платформата iZZI

Навремето ученическата раница съдържаше в себе си какво ли не. Тетрадки и учебници се подвързваха, за да не се захабаят през учебната година, несесерите се купуваха големи, за да побират повече цветове и принадлежности, а по всеки предмет някои задължително имаха и чернова тетрадка, от която се преписваха изрядните текстове за показ пред учителя.

Убедени сме, че можете да си представите при седем учебни предмета на ден какво количество и колко килограма понасяха учениците в техните раници. Даже сме сигурни, че някои от вас са го изпитвали и на гърба си.

Но има ли вариант учениците да бъдат също толкова подготвени за учебните часове, без да носят със себе си половин дърво, преобразено в тетрадки и учебници?

Дигиталното образование дава решение на този казус, като трансформира хартиените учебници за интерактивни платформи, побиращи се в компактен таблет. Но идеята на дигиталното образование не е само да се намали теглото, с което всяка сутрин ученикът тръгва към училище. Този вид образование иска да предостави възможност учениците да надградят вече съществуващия традиционен метод с допълнителни знания. Знания, които имат реален шанс да бъдат развити и дописвани с всеки изминал ден, без това да налага закупуването на нов учебник.

Представете си дигиталното образование като един сейф, в който се трупат знания от всякакъв вид. Този сейф периодично се захранва от нови знания, без да има опасност да се загубят старите. И още нещо - представете си сега този сейф да можете да го носите навсякъде със себе си. Точно това представлява дигиталното образование с помощта на интерактивните платформи, които правят всичко това реалност.

Една такава платформа е и iZZI, разработена специално от издателство Клет България. След последните промени в образователната система и преминаването на учениците отново в дистанционно обучение, платформата предоставя възможността да се разглеждат уроците в безопасна среда, като това не се отразява на качеството на усвоените знания.

С нея учениците могат да разгледат уроците си по учебници на издателства като Анубис и Булвест 2000 по интерактивен път, като процесът никога не е завършен, защото платформата се обновява постоянно със знания. Така учениците научават интересни факти и подробности за всеки един предмет от 1.-7. клас, без да се налага да трупат учебници и тетрадки в раницата си. Платформата предлага електронни ресурси в различни категории като VR видеа, 3D учебни материали, видео уроци, интерактивни задачи и игри, и др.

От септември платформата се предлага и като възможно допълнение към някои от абонаментните планове за мобилни услуги на един от водещите телекомуникационен оператор у нас Теленор България. Един от тях е специално разработеният план Интернет+ 16,99, който осигурява неограничен достъп до iZZI, 20 000 mb интернет и може да бъде взет с таблет Prestigio Q Pro на лизинг за общо 17,99 лв./месец. Повече информация за iZZI и абонаментния план можете да откриете тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Млада България

Как ще изглежда България през 2050 г.?

Булевард България продължава да изследва българите между 16 и 25 години с проекта "Млада България"

11:04 - 28.02.2024
Важно днес

Адвокатът на Навални е бил задържан в Москва

Василий Дубков е задържан за "нарушаване на обществения ред"

10:47 - 28.02.2024
Живот

Положението не е розово, но може да бъде. С ИКЕА отново правим стъпки заедно срещу училищния тормоз

Поводите за училищен тормоз са неизброими, а фантазията, с която агресивните ученици тормозят своите жертви, е плашеща

10:47 - 28.02.2024
Важно днес

Нотариуса е бил подслушван и следен три месеца преди да бъде убит

СРС-тата ще се приложат като веществени доказателства

10:06 - 28.02.2024
Важно днес

Борисов поиска смяната на "неработещия" Тагарев още преди оценката на Денков и Габриел

ГЕРБ няма да бърза с изготвянето на коалиционно споразумение, тъй като Борисов е зает

09:48 - 28.02.2024
Важно днес

Тагарев: До няколко дни българските БТР-и може да са в Украйна

Министърът на отбраната увери, че няма да пращаме войски на фронта

08:17 - 28.02.2024
Важно днес

Юлия Навалная с реч пред Европейския парламент в памет на съпруга си

Очаква се да призове ЕС да не признава президентските избори в Русия

07:51 - 28.02.2024
Важно днес

Германска фрегата в Червено море успя да отблъсне атака на хутите

Тя е част от мисия на ЕС защита на корабите в региона

07:32 - 28.02.2024