Навремето ученическата раница съдържаше в себе си какво ли не. Тетрадки и учебници се подвързваха, за да не се захабаят през учебната година, несесерите се купуваха големи, за да побират повече цветове и принадлежности, а по всеки предмет някои задължително имаха и чернова тетрадка, от която се преписваха изрядните текстове за показ пред учителя.

Убедени сме, че можете да си представите при седем учебни предмета на ден какво количество и колко килограма понасяха учениците в техните раници. Даже сме сигурни, че някои от вас са го изпитвали и на гърба си.

Но има ли вариант учениците да бъдат също толкова подготвени за учебните часове, без да носят със себе си половин дърво, преобразено в тетрадки и учебници?

Дигиталното образование дава решение на този казус, като трансформира хартиените учебници за интерактивни платформи, побиращи се в компактен таблет. Но идеята на дигиталното образование не е само да се намали теглото, с което всяка сутрин ученикът тръгва към училище. Този вид образование иска да предостави възможност учениците да надградят вече съществуващия традиционен метод с допълнителни знания. Знания, които имат реален шанс да бъдат развити и дописвани с всеки изминал ден, без това да налага закупуването на нов учебник.

Представете си дигиталното образование като един сейф, в който се трупат знания от всякакъв вид. Този сейф периодично се захранва от нови знания, без да има опасност да се загубят старите. И още нещо - представете си сега този сейф  да можете да го носите навсякъде със себе си. Точно това представлява дигиталното образование с помощта на интерактивните платформи, които правят всичко това реалност.

Една такава платформа е и iZZI, разработена специално от издателство Клет България. След последните промени в образователната система и преминаването на учениците отново в дистанционно обучение, платформата предоставя възможността да се разглеждат уроците в безопасна среда, като това не се отразява на качеството на усвоените знания.

С нея учениците могат да разгледат уроците си по учебници на издателства като Анубис и Булвест 2000 по интерактивен път, като процесът никога не е завършен, защото платформата се обновява постоянно със знания. Така учениците научават интересни факти и подробности за всеки един предмет от 1.-7. клас, без да се налага да трупат учебници и тетрадки в раницата си. Платформата предлага електронни ресурси в различни категории като VR видеа, 3D учебни материали, видео уроци, интерактивни задачи и игри, и др. 

От септември платформата се предлага и като възможно допълнение към някои от абонаментните планове за мобилни услуги на един от водещите телекомуникационен оператор у нас Теленор България. Един от тях е специално разработеният план Интернет+ 16,99, който осигурява неограничен достъп до iZZI, 20 000 mb интернет и може да бъде взет с таблет Prestigio Q Pro на лизинг за общо 17,99 лв./месец. Повече информация за iZZI и абонаментния план можете да откриете тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед

Комисията на Цацаров проверява кмета на "Красно село" за лично облагодетелстване

КПКОНПИ чака Росина Станиславова да им предаде нужните документи

Алек Болдуин дава първо интервю след фаталния инцидент: "Не съм натискал спусъка"

Интервюто по ABC ще бъде излъчено в петък от 3 ч. наше време

Проверка откри дефекти при ремонта на мантинели на АМ "Струма"

Институтът за пътна безопасност засече серия от нарушения в поставянето на обезопасителните елементи

WTA спря всички тенис турнири в Китай заради режима: "Пен Шуай е по-важна от бизнеса"

Президентът на асоциацията Стив Саймън реши да наложи мярката с незабавен ефект