Таблетът е новата раница с платформата iZZI

Навремето ученическата раница съдържаше в себе си какво ли не. Тетрадки и учебници се подвързваха, за да не се захабаят през учебната година, несесерите се купуваха големи, за да побират повече цветове и принадлежности, а по всеки предмет някои задължително имаха и чернова тетрадка, от която се преписваха изрядните текстове за показ пред учителя.

Убедени сме, че можете да си представите при седем учебни предмета на ден какво количество и колко килограма понасяха учениците в техните раници. Даже сме сигурни, че някои от вас са го изпитвали и на гърба си.

Но има ли вариант учениците да бъдат също толкова подготвени за учебните часове, без да носят със себе си половин дърво, преобразено в тетрадки и учебници?

Дигиталното образование дава решение на този казус, като трансформира хартиените учебници за интерактивни платформи, побиращи се в компактен таблет. Но идеята на дигиталното образование не е само да се намали теглото, с което всяка сутрин ученикът тръгва към училище. Този вид образование иска да предостави възможност учениците да надградят вече съществуващия традиционен метод с допълнителни знания. Знания, които имат реален шанс да бъдат развити и дописвани с всеки изминал ден, без това да налага закупуването на нов учебник.

Представете си дигиталното образование като един сейф, в който се трупат знания от всякакъв вид. Този сейф периодично се захранва от нови знания, без да има опасност да се загубят старите. И още нещо - представете си сега този сейф да можете да го носите навсякъде със себе си. Точно това представлява дигиталното образование с помощта на интерактивните платформи, които правят всичко това реалност.

Една такава платформа е и iZZI, разработена специално от издателство Клет България. След последните промени в образователната система и преминаването на учениците отново в дистанционно обучение, платформата предоставя възможността да се разглеждат уроците в безопасна среда, като това не се отразява на качеството на усвоените знания.

С нея учениците могат да разгледат уроците си по учебници на издателства като Анубис и Булвест 2000 по интерактивен път, като процесът никога не е завършен, защото платформата се обновява постоянно със знания. Така учениците научават интересни факти и подробности за всеки един предмет от 1.-7. клас, без да се налага да трупат учебници и тетрадки в раницата си. Платформата предлага електронни ресурси в различни категории като VR видеа, 3D учебни материали, видео уроци, интерактивни задачи и игри, и др.

От септември платформата се предлага и като възможно допълнение към някои от абонаментните планове за мобилни услуги на един от водещите телекомуникационен оператор у нас Теленор България. Един от тях е специално разработеният план Интернет+ 16,99, който осигурява неограничен достъп до iZZI, 20 000 mb интернет и може да бъде взет с таблет Prestigio Q Pro на лизинг за общо 17,99 лв./месец. Повече информация за iZZI и абонаментния план можете да откриете тук.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024
Млада България

Двете лица на Gen Z в България: Какво отличава тийновете от останалите младежи

Всичко е в полза на младите, но социалният и финансовият им статут са пречка

12:31 - 25.04.2024
Важно днес

И в СЕМ ще има ротация: Наплатанова и Велева поемат временно председателство (Обновена)

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024