Снимка: © Getty Images

По-възрастната сестра на американския президент Доналд Тръмп – Мериан, смята, че брат ѝ „няма принципи“, споделя, че самата тя подкрепя Джо Байдън и разкрива, че държавният глава изпратил друг човек да вземе изпитите му за прием в Университета в Пенсилвания преди години.

Това стана ясно от записи на племенницата на републиканеца Мери Тръмп, която е разговаряла с Мериан през 2018 и 2019. Тя е събирала материал за книгата си „Твърде много и никога достатъчно: Как моето семейство създаде най-опасния човек на света“. Тайно е записала 83-годишната жена – разполага с разговори, продължаващи 15 часа.

"Най-опасният човек на света": Продадоха почти 1 млн. копия от книгата на племенницата на Тръмп

Първо Washington Post получи достъп до материалите, а след това CNN и Associated Press също се сдобиха със записите.

В един от тях 83-годишната Мериан, която е бивш федерален апелативен съдия, коментира интервю на брат ѝ за Fox News. В него Тръмп твърди, че ще я изпрати на границата, където да ръководи случаите на отделени от родителите им деца имигранти. „Господи, ако беше религиозен човек, щеше да искаш да помогнеш на хората, а не да правиш това“, споделя Мериан Бари.

В друг ключов момент от записите тя коментира как брат ѝ се справя с длъжността на президент: „Проклетите му публикации в Twitter и лъжите – о, Боже. Знам, че говоря твърде открито, но… смяната на историите, липсата на подготовка. Лъжите. По дяволите“.

Усеща се напрежение между Мериан и брат ѝ, когато тя споменава „фалшивостта“, характеризираща Тръмп. „Доналд е жесток“, добавя 83-годишната жена.

Може би най-разтърсващата част от аудиото е разговор, който се предполага, че Бари е водила с племенницата си Мери на 1 ноември 2018. Тя разкрива, че Тръмп е платил на човек на име Джо Шапиро да се яви на SAT тестовете му, за да може президентът да влезе в университет. Това бе и една от опорните точки на Мери в книгата ѝ, която бе публикувана през юли, а сега комуникацията със сестрата на републиканеца изглежда като доказателство. Още при издаването на книгата от Белия дом нарекоха това твърдение "абсурдно" и "напълно погрешно".

Според Washington Post – Мериан е казала на своята племенница: „Той учи една година във Фордъм (б.а. – всъщност са две години), а после бе приет в Университета в Пенсилвания, защото един човек взе изпитите му“. Мери отговаря с „Няма начин! Някой друг е взел изпитите му за прием?“. А Бари отвръща: „Изпити SAT или нещо подобно. Така мисля. Дори си спомням името. Джо Шапиро“. Тръмп има диплома за бакалавър по икономика от учебното заведение.

От Washington Post съобщават, че Мери Тръмп не е споменала името на Шапиро в книгата като човек, който е учил заедно с американския президент. Това лице не е идентифицирано.

Записите излязоха само ден след като по-младият брат на държавния глава – Робърт, който почина наскоро, бе почетен със специална служба в Белия дом. Малко след нея президентът коментира новината за аудиото: „Всеки ден излиза нещо ново, кого го интересува? Брат ми ми липсва. Ще продължа да работя усърдно за американците. Не всеки се съгласява, но резултатите са очевидни. Нашата страна скоро ще бъде по-силна от всякога“.

"Беше мой най-добър приятел": Почина по-малкият брат на Доналд Тръмп

Говорителят на Мери Тръмп – Крис Бастарди, съобщи, че тя е „осъзнала“, че членовете на семейството ѝ често са лъгали при свои предишни изявления и е направила записите в опит „да предпази себе си“, очаквайки съдебен процес.

Само в първия ден, в който книгата на Мери за Доналд Тръмп беше пусната в продажба, бяха продадени 950 хиляди копия.


Прочетете още:

От архивите: Тръмп към Путин - "Голям фен съм"

Мишел Обама: Най-големият инфлуенсър на Демократите

Кание Уест не се шегува: Ще участва на президентските избори в Луизиана


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Хотелите пак ще могат да настаняват бежанци от Украйна, но срещу 15 лв./ден

Кабинетът няма да ползва само ведомствени бази, а и семейни хотели и къщите за гости

Кирил Петков поиска Радев да свика КСНС за Северна Македония

Петков иска МВнР да внесе доклад за състоянието на преговорите със Скопие

Бойците от "Азовстал" прекратяват съпротивата след 86 дни война

Майките и жените на войниците молят Ердоган за помощ в спасението им

Авария в завода "Неохим" доведе до временно изпускане на азотни окиси

РИОСВ-Хасково: Отчетените стойности са под пределните норми

Беларус обвини съоснователя на NEXTA, че ръководи "терористична" организация

Страната въведе смъртно наказание за опити за извършване на "терористични актове" преди дни

Италия внася повече руски петрол въпреки планa за ембарго на ЕС

Само за този месец Русия е изнесла около 450 хил. барела на ден за Италия

Металните врати на НС изненадаха и Никола Минчев

"Аз също видях тези врати в момента, в който и всички вие"

Герхард Шрьодер най-накрая подаде оставка от "Роснефт"

Заедно с него напуска и бившият агент на ЩАЗИ Матиас Варниг

Москва спира доставките на газ за Финландия в събота

Финландският газов оператор каза, че е подготвен за ситуацията