Таен запис: Платил ли е Тръмп, за да вземат приемните му изпити в Университета на Пенсилвания? Снимка: © Getty Images

По-възрастната сестра на американския президент Доналд Тръмп – Мериан, смята, че брат ѝ „няма принципи“, споделя, че самата тя подкрепя Джо Байдън и разкрива, че държавният глава изпратил друг човек да вземе изпитите му за прием в Университета в Пенсилвания преди години.

Това стана ясно от записи на племенницата на републиканеца Мери Тръмп, която е разговаряла с Мериан през 2018 и 2019. Тя е събирала материал за книгата си „Твърде много и никога достатъчно: Как моето семейство създаде най-опасния човек на света“. Тайно е записала 83-годишната жена – разполага с разговори, продължаващи 15 часа.

"Най-опасният човек на света": Продадоха почти 1 млн. копия от книгата на племенницата на Тръмп

Първо Washington Post получи достъп до материалите, а след това CNN и Associated Press също се сдобиха със записите.

В един от тях 83-годишната Мериан, която е бивш федерален апелативен съдия, коментира интервю на брат ѝ за Fox News. В него Тръмп твърди, че ще я изпрати на границата, където да ръководи случаите на отделени от родителите им деца имигранти. „Господи, ако беше религиозен човек, щеше да искаш да помогнеш на хората, а не да правиш това“, споделя Мериан Бари.

В друг ключов момент от записите тя коментира как брат ѝ се справя с длъжността на президент: „Проклетите му публикации в Twitter и лъжите – о, Боже. Знам, че говоря твърде открито, но… смяната на историите, липсата на подготовка. Лъжите. По дяволите“.

Усеща се напрежение между Мериан и брат ѝ, когато тя споменава „фалшивостта“, характеризираща Тръмп. „Доналд е жесток“, добавя 83-годишната жена.

Може би най-разтърсващата част от аудиото е разговор, който се предполага, че Бари е водила с племенницата си Мери на 1 ноември 2018. Тя разкрива, че Тръмп е платил на човек на име Джо Шапиро да се яви на SAT тестовете му, за да може президентът да влезе в университет. Това бе и една от опорните точки на Мери в книгата ѝ, която бе публикувана през юли, а сега комуникацията със сестрата на републиканеца изглежда като доказателство. Още при издаването на книгата от Белия дом нарекоха това твърдение "абсурдно" и "напълно погрешно".

Според Washington Post – Мериан е казала на своята племенница: „Той учи една година във Фордъм (б.а. – всъщност са две години), а после бе приет в Университета в Пенсилвания, защото един човек взе изпитите му“. Мери отговаря с „Няма начин! Някой друг е взел изпитите му за прием?“. А Бари отвръща: „Изпити SAT или нещо подобно. Така мисля. Дори си спомням името. Джо Шапиро“. Тръмп има диплома за бакалавър по икономика от учебното заведение.

От Washington Post съобщават, че Мери Тръмп не е споменала името на Шапиро в книгата като човек, който е учил заедно с американския президент. Това лице не е идентифицирано.

Записите излязоха само ден след като по-младият брат на държавния глава – Робърт, който почина наскоро, бе почетен със специална служба в Белия дом. Малко след нея президентът коментира новината за аудиото: „Всеки ден излиза нещо ново, кого го интересува? Брат ми ми липсва. Ще продължа да работя усърдно за американците. Не всеки се съгласява, но резултатите са очевидни. Нашата страна скоро ще бъде по-силна от всякога“.

"Беше мой най-добър приятел": Почина по-малкият брат на Доналд Тръмп

Говорителят на Мери Тръмп – Крис Бастарди, съобщи, че тя е „осъзнала“, че членовете на семейството ѝ често са лъгали при свои предишни изявления и е направила записите в опит „да предпази себе си“, очаквайки съдебен процес.

Само в първия ден, в който книгата на Мери за Доналд Тръмп беше пусната в продажба, бяха продадени 950 хиляди копия.


Прочетете още:

От архивите: Тръмп към Путин - "Голям фен съм"

Мишел Обама: Най-големият инфлуенсър на Демократите

Кание Уест не се шегува: Ще участва на президентските избори в Луизиана


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Митрофанова отрече "руска следа" в заплахите срещу училищата в България

Руският посланик смята за "необосновани" обвиненията за хибридната атака

18:59 - 28.03.2023

„Приятелски“ държави (почти) спасяват Русия от удара на петролното ембарго

Все още се наблюдава спад в добива нефт и газ, а очакванията са за по-трудна 2023 г.

18:31 - 28.03.2023

Кой се страхува от "Ти броиш"? Масивна атака срещу платформата за честност на изборите

Кампанията търси още 800 души, за да проверяват протоколите от 2 април

17:48 - 28.03.2023

Бягството на Алексей Москальов: Бащата, осъден на затвор заради детска рисунка срещу войната

13-годишната му дъщеря беше отнета и отведена в социален дом, докато властта съди бащата

17:21 - 28.03.2023

Всички са равни, но не и в Twitter. Профили на известни личности получават специални преференции

Таен списък с VIP потребители в Twitter показва, че публикациите на някои акаунти имат по-голям обхват в социалната мрежа

16:08 - 28.03.2023

След 102 фалшиви сигнала за бомби в училищата - ГДБОП има заподозрян

Две партньорски служби съдействат за разследването

15:11 - 28.03.2023

Френският McDonald's става еко - с опаковки за многократна употреба

Дизайнерското Elium Studio разработва съдове за веригата от две години

15:10 - 28.03.2023