Тагарев: Версиите за случилото се в "Пирогов" се разминават много съществено

Проверката по случая с обвиненията на "Пирогов" срещу Мустафа Емин все още не е завършила. Министърът на отбраната Тодор Тагарев, чийто съветник е Емин, определи скандала като "много неприятен", но посочи, че има противоречия между твърденията на двете страни.

"Случаят е много неприятен. В този случай той беше иницииран от един пост в личен профил, който беше препубликуван на сайта на "Пирогов". Версиите са две - аз съм изслушал моя съветник - и те се разминават много съществено. Много емоционална беше реакцията на всички, буквално - медиите, гражданите, политическите среди. Ще взема решение, когато се запозная с фактите", каза той.

Тагарев беше атакуван както от опозицията, така и от ГЕРБ в лицето на лидера на партията Бойко Борисов заради реакцията си след напрежението около Емин.

Съветникът беше обвинен от медицинска сестра в "арогантно и скандално поведение" по време на посещение в детската травматология. Емин обясни, че е чакал почти 4 часа с детето си и отрече да е настоявал то да бъде прието с предимство пред друг пациент в шоково състояние. От "Пирогов" направиха проверка, резултатите от която бяха предоставени само на партията на Емин - "Да, България", докато ръководството на болницата отказа да разкрие повече детайли от спора и застана еднозначно на страната на персонала си.

Няколко дни по-късно ГЕРБ взеха случая на въоръжение срещу Тагарев заради негово писмо до "Пирогов", изискващо данни кой е решил да публикува оплакването на медицинската сестра през официалния профил на болницата във Facebook.

Бойко Борисов също се включи в спора, като призова за незабавно отстраняване на Мустафа Емин, като намекна, че за подобен скандал е трябвало да си тръгне и министърът на отбраната.

Премиерът Николай Денков подкрепи Тагарев в понеделник, като посочи, че не може "да се правят крайни заключеняи и да се уволняват хора само на базата на едно съобщение във Facebook".

"Ако е вярно това, което пише в този пост, според мен съветникът трябва да си отиде. Но ако се окаже, че това е прикрита атака, което има някакви други цели, бих оставил министърът сам да реши какво ще направи", каза Николай Денков пред журналисти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024