Дизайнът е изчистен и функционален; стрелките са дискретно обградени от венец с удължени римски цифри - това е непогрешимият стил на часовника Tank на Cartier. Моделът, който се произвежда от 1919 г., се причислява към най-популярните в света. В течение на изминалия век той е носен както от политици, така и от хора на изкуството, популярни личности и кралски особи. А една от най-големите му почитателки е херцогинята на Съсекс - Меган Маркъл.

Откакто принц Хари и съпругата му се оттеглиха от представителните си задължения като членове на британското монархическо семейство и се преместиха в Калифорния, двойката нямаше особено много публични изяви, ако не броим няколко Zoom-интервюта в рамките на творческите им проекти.

Специалното издание на Time100 Talks обаче стана повод за публикуването на нов официален портрет на младото семейство.

Черно-бялата композиция напомня стила от фотографията от сватбения им ден в Уиндзор - Меган отново е облегнала ръката си върху коляното на принца, който стои над нея и се усмихва. Двамата изглеждат свежи, модерни и щастливи, докато позират пред камерата на фотографа Мат Сейлс в новия си дом в Монтесито. Меган Маркъл носи костюм на Алекзандър Маккуин, комбиниран с бяла тениска, Хари е с бяла риза с разкопчана яка. На фона на минималистичния дрескод, бижутата на херцогинята веднага привличат погледите. Меган носи гривна "Love" на Cartier на лявата си ръка, а до нея се вижда и Tank.

Британските медии предпололжиха, че моделът Francaise може да е наследство от принцеса Даяна. Покойната майка на принц Хари също обичаше да носи часовника Tank и често залагаше на негови разновидности за различни официални прояви.

В интервю за списание Hello от 2015 г. Меган Маркъл разказва, че е купила часовника си, когато е разбрала, че сериалът Suits ще продължи да се снима в трети сезон. Актрисата, която направи световен пробив с адвокатската драма, е решила да отбележи този паметен момент с подарък от себе си за себе си.

Именно това означава посланието, гравирано върху капачето от вътрешната му страна "От М.М. за М.М" - напомняне, че не бива да чака признание от други хора, а да разчита сама на себе си. Tя казва, че ако някой ден има дъщеря, ще й подари точно този часовник.

Класическият модел Tank е създаден от парижкия ювелир Луи Картие малко преди края на Първата световна война и е вдъхновен от формите на танковете Mark IV.

Твърди се, че първият Tank e подарен на ген. Джон Пършинг, командир на Американските сили, който ръководи кампанията за освобождаването на Франция през 1918.

Скоро след това Картие излага шест подобни часовника в магазините си, а клиентите ги изкупуват за рекорден срок.

Моделът влиза в масово производство през 1919 г.

Tank не само се появява в турбулентна епоха, но и сам по себе си бележи ново начало за индустрията - това е първият унисекс-модел в света, който най-после налага ръчните часовници сред висшето общество. Скоро Tank става един от най-известните модели в асортимента на Cartier, особено заради популярността си сред поколението на еманципираните жени от 20-те години на миналия век.

Tank се появява в различни издания, но винаги обвързва своите характерни черти с духа на времето. Моделът е любимо допълнение към стила на модни икони като Джаки Кенеди, Катрин Деньов или Ив Сен Лоран, като остава един от предпочитаните избори на хората, които искат да инвестират за първи път в един вечен часовник.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024