Татяна Дончева провокира гневни реакции както от страна на Слави Трифонов, така и от един от партньорите в своята група "Изправи се БГ! Ние идваме" Арман Бабикян, след като неколкократно постави под съмнение "физическото и психическото състояние" на председателя на ИТН. 

В интервю за "Лице в лице" по бТВ Дончева обяви, че Трифонов е "слаб физически и слаб психически", а популярният му образ от миналото "не го прави равностоен на Бойко Борисов по (лидерски) възможности - психически и физически".

На въпрос какви са аргументите й да твърди подобно нещо, Дончева заяви, че има лични впечатления от предаванията му, а "неговото поведение и всички телевизионни излъчвания са такива". 

"Този човек не контактува с групата си, никой не знае как взема решения и кой му ги спуска. Ако тези хора имат два грама разум, трябва да видят, че в тази работа има нещо нечитаво и че те трябва да седнат да мислят как самата група да взема решения", каза още тя. 

По-късно в интервюто отново се върна на тази теза, като заяви, че "Когато са подтиквали Слави Трифонов да прави политически проект, той е бил в друго психическо и физическо състояние". 

Реакцията от страна на Трифонов дойде отново през профила му във Facebook. Той сравнява твърденията на Дончева с публикации във вестници като "Шок", "Уикенд", "Папараци" или "Сензация". 

"Заместник-председателят на парламента не може да гостува в национална телевизия и да говори такива лъжи и обиди. Без факти. Без доказателства. Без морал. Жълти. Гнусни. Унизителни. Защото, ако приема факта, че не жълт вестник, а заместник-председателят на парламента говори по подобен начин, трябва да приема, че ние сме избрали жълт вестник за заместник-председател на парламента. А това не говори добре за нас", казва Трифонов. 

Той завършва с прогнозата, че "Татяна Дончева няма да бъде повече заместник-председател на парламента, даже няма да бъде депутат в парламента, защото няма да я изберат на следващите избори". 

Малко по-късно дойде и позиция от страна на Арман Бабикян от ИБГНИ във Facebook. 

Той определя изказването й като "омерзително" по отношение на Трифонов.

"Съжалявам за това, но има неща ,които не се правят нито от "опитни" политици, нито просто от човеци с прилично възпитание... В допълнение, за всички политически тълкуватели, предвестници и хора с чувства да обясня, че ще реагирам така за всеки, който падне на ниво да коментира нечие здравословно състояние или личен живот", пише още Бабикян.

В интервюто си Дончева определи ИТН като "символ на подмяна, а не на промяна" и обвини депутатите на Трифонов за това, че са съборили два парламента с поведението си. Тя допусна още, че някой им налага да вземат решения против собствените им интереси, като определи като "малоумна" позицията им да няма работещо правителство в 46 Народно събрание. 

Тя обяви, че сред ИТН има "орда комплексари, които смятат, че системата им пречи, макар че имат качества и потенциал", а разминаването между личните им възприятия и реалността било в основата на проблемите им.  


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина