Татяна Дончева провокира гневни реакции както от страна на Слави Трифонов, така и от един от партньорите в своята група "Изправи се БГ! Ние идваме" Арман Бабикян, след като неколкократно постави под съмнение "физическото и психическото състояние" на председателя на ИТН.

В интервю за "Лице в лице" по бТВ Дончева обяви, че Трифонов е "слаб физически и слаб психически", а популярният му образ от миналото "не го прави равностоен на Бойко Борисов по (лидерски) възможности - психически и физически".

На въпрос какви са аргументите й да твърди подобно нещо, Дончева заяви, че има лични впечатления от предаванията му, а "неговото поведение и всички телевизионни излъчвания са такива".

"Този човек не контактува с групата си, никой не знае как взема решения и кой му ги спуска. Ако тези хора имат два грама разум, трябва да видят, че в тази работа има нещо нечитаво и че те трябва да седнат да мислят как самата група да взема решения", каза още тя.

По-късно в интервюто отново се върна на тази теза, като заяви, че "Когато са подтиквали Слави Трифонов да прави политически проект, той е бил в друго психическо и физическо състояние".

Реакцията от страна на Трифонов дойде отново през профила му във Facebook. Той сравнява твърденията на Дончева с публикации във вестници като "Шок", "Уикенд", "Папараци" или "Сензация".

"Заместник-председателят на парламента не може да гостува в национална телевизия и да говори такива лъжи и обиди. Без факти. Без доказателства. Без морал. Жълти. Гнусни. Унизителни. Защото, ако приема факта, че не жълт вестник, а заместник-председателят на парламента говори по подобен начин, трябва да приема, че ние сме избрали жълт вестник за заместник-председател на парламента. А това не говори добре за нас", казва Трифонов.

Той завършва с прогнозата, че "Татяна Дончева няма да бъде повече заместник-председател на парламента, даже няма да бъде депутат в парламента, защото няма да я изберат на следващите избори".

Малко по-късно дойде и позиция от страна на Арман Бабикян от ИБГНИ във Facebook.

Той определя изказването й като "омерзително" по отношение на Трифонов.

"Съжалявам за това, но има неща ,които не се правят нито от "опитни" политици, нито просто от човеци с прилично възпитание... В допълнение, за всички политически тълкуватели, предвестници и хора с чувства да обясня, че ще реагирам така за всеки, който падне на ниво да коментира нечие здравословно състояние или личен живот", пише още Бабикян.

В интервюто си Дончева определи ИТН като "символ на подмяна, а не на промяна" и обвини депутатите на Трифонов за това, че са съборили два парламента с поведението си. Тя допусна още, че някой им налага да вземат решения против собствените им интереси, като определи като "малоумна" позицията им да няма работещо правителство в 46 Народно събрание.

Тя обяви, че сред ИТН има "орда комплексари, които смятат, че системата им пречи, макар че имат качества и потенциал", а разминаването между личните им възприятия и реалността било в основата на проблемите им.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бивш ръководител на ЦРУ: Ако Путин използва ядрено оръжие, ще унищожим руските войски

Според Дейвид Петреъс използването на ядрени оръжия ще "трябва да има отговор"

"Всичко тепърва предстои" за Слави Трифонов, след като ИТН изпадна под 4%

Нито дума за крайния резултат от изборите, провокирани от ходовете на ИТН

Кейт Бланшет се устремява към трети "Оскар" с новия си филм

Изглежда, че Бланшет има всички шансове да вземе трета статуетка с ролята си в „Tár“

Иван Костов: Никой няма да посмее да управлява, Борисов се страхува, че ще падне до една година

"Щом ГЕРБ, ДПС и Възраждане свалиха кабинета, нека сега да управляват. Вярно е, че това може да е "коалиция от ада", но това е казал българският избирател"

БСП отказва коалиция с ГЕРБ и ДПС в 48 Народно събрание

"Категорично оставки няма да подаваме"

Жълтите павета стигнаха и до прокуратурата след видео как се троши паве с чук

"Трейс Груп Холд" получава глоба от 100 000 лв. за увреждане на керамичната настилка

Мая Манолова ще получава държавна субсидия с 1.01% от гласовете

"Възраждане" ще разполага с 2 млн. лв. годишна субсидия

Тежките критики на Кадиров към Кремъл нанесоха удар по пропагандата в Русия

Загубата в Лиман подтикна чеченския лидер да заговори и за ядрено оръжие