Татяна Дончева обяви Слави Трифонов за "слаб физически и психически", Арман Бабикян се разграничи от "омерзителните" й думи

Татяна Дончева провокира гневни реакции както от страна на Слави Трифонов, така и от един от партньорите в своята група "Изправи се БГ! Ние идваме" Арман Бабикян, след като неколкократно постави под съмнение "физическото и психическото състояние" на председателя на ИТН.

В интервю за "Лице в лице" по бТВ Дончева обяви, че Трифонов е "слаб физически и слаб психически", а популярният му образ от миналото "не го прави равностоен на Бойко Борисов по (лидерски) възможности - психически и физически".

На въпрос какви са аргументите й да твърди подобно нещо, Дончева заяви, че има лични впечатления от предаванията му, а "неговото поведение и всички телевизионни излъчвания са такива".

"Този човек не контактува с групата си, никой не знае как взема решения и кой му ги спуска. Ако тези хора имат два грама разум, трябва да видят, че в тази работа има нещо нечитаво и че те трябва да седнат да мислят как самата група да взема решения", каза още тя.

По-късно в интервюто отново се върна на тази теза, като заяви, че "Когато са подтиквали Слави Трифонов да прави политически проект, той е бил в друго психическо и физическо състояние".

Реакцията от страна на Трифонов дойде отново през профила му във Facebook. Той сравнява твърденията на Дончева с публикации във вестници като "Шок", "Уикенд", "Папараци" или "Сензация".

"Заместник-председателят на парламента не може да гостува в национална телевизия и да говори такива лъжи и обиди. Без факти. Без доказателства. Без морал. Жълти. Гнусни. Унизителни. Защото, ако приема факта, че не жълт вестник, а заместник-председателят на парламента говори по подобен начин, трябва да приема, че ние сме избрали жълт вестник за заместник-председател на парламента. А това не говори добре за нас", казва Трифонов.

Той завършва с прогнозата, че "Татяна Дончева няма да бъде повече заместник-председател на парламента, даже няма да бъде депутат в парламента, защото няма да я изберат на следващите избори".

Малко по-късно дойде и позиция от страна на Арман Бабикян от ИБГНИ във Facebook.

Той определя изказването й като "омерзително" по отношение на Трифонов.

"Съжалявам за това, но има неща ,които не се правят нито от "опитни" политици, нито просто от човеци с прилично възпитание... В допълнение, за всички политически тълкуватели, предвестници и хора с чувства да обясня, че ще реагирам така за всеки, който падне на ниво да коментира нечие здравословно състояние или личен живот", пише още Бабикян.

В интервюто си Дончева определи ИТН като "символ на подмяна, а не на промяна" и обвини депутатите на Трифонов за това, че са съборили два парламента с поведението си. Тя допусна още, че някой им налага да вземат решения против собствените им интереси, като определи като "малоумна" позицията им да няма работещо правителство в 46 Народно събрание.

Тя обяви, че сред ИТН има "орда комплексари, които смятат, че системата им пречи, макар че имат качества и потенциал", а разминаването между личните им възприятия и реалността било в основата на проблемите им.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024