Тайните на Emmy 2020: Илюзията с пълната зала и пожара на Джими Кимъл и Дженифър Анистън

Продуцентите на 72-ата церемония по връчването на наградите Emmy обещаха неочаквани изненади и зрителите получиха точно това. Екипът успешно успя да заблуди хората пред екраните, че водещият Джими Кимъл изнася комедиен монолог пред препълнения Staples Center, но се оказа, че всичко е просто перфектен монтаж и актьорът е в празна зала.

А съпругата му Моли МакНиърни, която е сценарист в шоуто му „Jimmy Kimmel Live“ разкри още подробности „от кухнята“ в Лос Анджелис – за почти предизвикания пожар от Кимъл и Дженифър Анистън, за предпазните костюми на организаторите, носещи наградите по домовете на звездите, както и за предварителните записи при обявяване на победителите в една странна церемония.

Наградите Emmy 2020: „Watchmen“, „Schitt’s Creek“ и „Succession“ са големите победители Наградите Emmy 2020: „Watchmen“, „Schitt’s Creek“ и „Succession“ са големите победители

Откриващият монолог на Кимъл беше повече от забавен. Той нарече наградите Pandemmy заради пандемията Covid-19, която принуди актьори, режисьори и сценаристи да получават наградите си онлайн през Zoom. Комикът благодари на „присъстващите“ зрители в Staples Center, че са „рискували всичко“, за да дойдат на церемонията. „Благодарете ми, че и аз рискувах всичко, за да съм ваш водещ. Знаете ли, казват, че един вирус не може да съществува без гостоприемник (б.а. – използва думата host, което значи и водещ)“, каза още Кимъл, а зрителите се засмяха.

Заблудата бе разкрита, когато актьорът се появи едновременно в публиката, докато бе на сцената, а така стана ясно, че зрителите са монтажен ефект.

„Огромно предизвикателство е да направиш такова шоу без публика“, каза съпругата му пред Variety. „Всеки водещ поема енергията от смеха на зрителите. Имахме дефицит от тази гледна точка. Трябва да ви кажа, че влизането в Staples Center беше някак депресиращо, но бе нужно заради сигурността и здравето на всички“.

МакНиърни добави, че продуцентите са искали със сигурност да има реакция на публиката. И хората да си помислят: „Чакайте, има ли хора тук? Или не са там?“. Затова са прекарали последния месец в усърдна работа по подбор на видеа от предишни години, които да прикачат към монолога на Кимъл. Нужен е бил перфектен синхрон на аудиото, за да изглежда така, сякаш зрителите са там, заели местата си.

„Джими дори казваше – „Почакайте, когато казвам някаква шега, на хората им отнема секунда и после започва смехът“. Така че той имаше такова внимание към детайлите с тайминга. За щастие, разполагахме със страхотни монтажисти, които го направиха да звучи реалистично“, каза съпругата на Кимъл.

Много любопитен бе моментът, в който актьорът покани на сцената Дженифър Анистън и двамата трябваше да обявят наградата на Катрин О’Хара от „Schitt’s Creek“. Скечът включваше запалване на плика с името на победителя, а звездата от „Приятели“ трябваше да се намеси и да потуши огъня с пожарогасител. Оказа се обаче, че за разлика от репетициите, в реално време това не се получи перфектно. Анистън два пъти опита да изгаси запаления плик и си помисли, че успя, но и двамата не забелязаха, че огънят стана дори още по-голям. Тогава получиха указания от главния продуцент и поправиха грешката си.

„Това беше много плашещо“, каза МакНиърни, която бе зад сцената. „Не и перфектният момент, в който да запалиш нещо в Калифорния“, добави тя, говорейки за масовите пожари в щата. Съпругата на водещия дори е искала да задържи продуцентите и те да не се намесват, за да види как ще реагира Кимъл в този момент.

„Исках да хвана ръцете им и да ги задържа. Което е лудост. Да оставя съпруга си да изгори! Но знаех, че те ще измислят начин да се справят със ситуацията“, каза тя.

Странната церемония за първи път включваше получаване на награди у дома. За целта представители на екипа, облечени в предпазни костюми заради Covid-19, са били изпратени при всеки един от актьорите, режисьорите и сценаристите. До последно не е било ясно кой ще спечели в съответната категория, затова всеки номиниран е имал пред вратата си човек със защитен костюм, държащ в ръцете си награда Emmy.

„За нас беше важно хората да получат статуетките си. Това е тяхната голяма вечер“, каза МакНиърни. „Нямаше начин да им ги пратим по пощата след месец. Така че взехме тези отличия и ги изпратихме пред домовете или хотелските стаи на всички. Минута преди обявяването на победителя, нашите пратеници научаваха кой е той и влизаха в съответната стая, за да предадат приза. Тези прекрасни, усърдно работещи хора в предпазни костюми, до последно нямаха идея дали се намират пред къщата на спечелилия, или не“.

Някои от хората, връчващи наградите, като Дейвид Летърман, са били заснети как обявяват победителя предварително, но са били помолени да прочетат всички имена, за да пази тайната. В последния момент е бил подбиран точният кадър с правилното име.

Тайните на Emmy 2020 - Дейвид Летърман

„Летърман беше толкова невероятно допълнение към шоуто“, каза съпругата на Кимъл. „Джими го обожава. Той бе записан предварително в Ню Йорк. До последно не знаехме победителя и го научихме на живо“.

На „Оскарите“ през 2017, когато Кимъл бе водещ, се получи огромен гаф. Тогава бе обявено, че победител в категория за най-добър филм е „La La Land“, но се оказа, че пликът е бил неправилният и продуцентите трябваше да се извиняват и да поканят на сцената истинските първенци от „Moonlight“. Именно поради тази причина Джими Кимъл се е намирал под огромно напрежение.

„След преживяното на „Оскарите“, се колебаехме дали това е правилният плик“, каза МакНиърни за наградите Emmy. „Имаше толкова много неизвестни в това шоу, но фактите показват, че продуцентите успяха да дадат всеки приз на правилния човек. Трябва да бъдат горди“.

Съпругата на водещия каза още, че шегата с алпаката на сцената е била идея на сценариста от „Jimmy Kimmel Live“ Дани Рикър. Рандъл Парк излезе на сцената с животното, за да обяви победителя в категория сценарий за минисериал. Той каза, че го е направил, защото е искал компания, а разпространението на коронавирус между човек и алпака е невъзможно.

„По принцип в такъв тип шоу имаме двама души, които обявяват победителя, но поради социалната дистанция това нямаше как да се случи. Така че решихме да бъдем по-креативни“, каза МакНиърни.

Зрителите видяха звездите от „Приятели“ Дженифър Анистън, Кортни Кокс и Лиза Кудроу заедно. Оказа се, че всичко е било по предложение на бившата съпруга на Брад Пит и не е имало нужда продуцентите на шоуто да плащат по 1 милион долара на всяка от трите актриси.

Те се появиха във видео онлайн, когато Кимъл каза, че ще бъде обявена наградата в категорията на Анистън. Водещият бе изненадан, че трите жени са на едно място и ги попита дали живеят заедно, а Дженифър му отговори: „Ние сме съквартирантки от 1994 насам, Джими“, напомняйки за хитовия сериал „Приятели“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024
Важно днес

Денков: Заради ГЕРБ и ДПС губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Докато не се реализират реформите, които се изискват по ПВУ – плащания няма да има

09:31 - 24.04.2024