tbi bank обяви 3% лихва по депозитите в мобилното си приложение

Банките у нас чакат кой ще мигне пръв, за да се стигне до повишаване на лихвите по депозитите и кредитите, каза точно преди седмица банкерът Левон Хампарцумян в телевизионно интервю, и думите му, логично, намериха широко медийно отразяване.

Една банката у нас обаче винаги е била изключение от правилото и никога не е чакала другите - водещите лихви по депозити на българския пазар са на tbi.

Нейната концепция е да бъде "най-доброто място за спестяванията на българите".

tbi bank представлява challenger банка, основана е у нас и развива дейност в Югоизточна Европа, регионален лидер е в алтернативните разплащателни методи в България, Румъния и Гърция.

Миналата година по това време банката се гордееше със своите до 2% по депозитите. Сега от финансовата институция обявиха кампания по откриване на срочни депозити в лева и евро за срок от 3 месеца до 3 години, и лихва до 3%.

Офертата към клиентите е да спестяват дигитално чрез мобилното приложение на tbi. Самото откриване на депозит става чрез tbi bank app с минимална сума от 1 лев или евро.

Подобно на останалите услуги за ежедневно банкиране в мобилното приложение на tbi bank, няма такси за откриване, поддържане или закриване на депозит, ако вложителите заявят и карта neon - сама по себе си също с доста интересна концепция.

За хората, които предпочитат да бъдат обслужвани в офис на банката, tbi предлага до 2.8% лихва по депозити в евро и лева и до 3% за депозити в щатски долари.

Lukas Tursa tbi bank"За да представим на българските потребители най-новите ни спестовни предложения, стартирахме и новата кампания „Раздвижи спестяванията си“ – казва Лукас Турса, изпълнителен директор на tbі bank.

Той посочва, че като банка, ориентирана към клиента, те постоянно подобряват предложенията си за спестяване, за да осигурят на хората по-висока и предвидима доходност в постоянно променящата се среда.

"Наред с това, с новата функционалност за откриване на депозит в приложението им предлагаме допълнителна гъвкавост и подобрено преживяване – вече могат да управляват спестяванията си от уюта на своя дом или откъдето другаде пожелаят", казва още Лукас Турса.

Процесът е бърз, удобен и сигурен, като от банката напомнят, че всички спестявания до 196 хил. лв. в България са защитени от Фонда за гарантиране на влоговете.

Сред другите спестовни функционалности, които са достъпни единствено в приложението на tbi bank, са лихва по разплащателната сметка към карта neon в размер на 2.1% за суми до 2 хиляди лева (и 0.15% за суми от 2 хиляди до 196 хиляди лева). Както и виртуалната „Касичка“, която позволява на клиентите да отделят редовно определени от самите тях размер средства за постигане на различни спестовни цели.

През 2022 г. банката отчете близо 70% ръст на вложителите си, което от финансовата институция обясняват с "отличните предложения и доверието, все повече българи имат в тях".

През 2022 г. tbi отново беше обявена за най-рентабилна и ефективна банка в България от класацията на вестник "Капитал" - К10.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Джо Байдън след безредиците в университети: "Всеки има право да протестира, но не и да сее хаос"

Президентът на САЩ заяви, че няма промяна на позицията му за войната в Близкия Изток

18:27 - 02.05.2024
Живот

Войната между TikTok и UMG приключи. Музиката на Адел, Дрейк и други артисти се връща в платформата

Музиката на най-големите изпълнители в света се завръщат в TikTok

17:35 - 02.05.2024
Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024