За седма поредна година TELUS помага на хора в неравностойно положение, включително и деца, чрез своята кампания „Дни на подкрепа“. През 2020 инициативата е още по-важна заради Covid-пандемията.

Следвайки философията на компанията „Да даваме там, където живеем“, TELUS показа, че коронавирусът няма как да възпрепятства кампанията ѝ.

Близо 400 доброволци зарадваха около 1000 души – хора, останали без дом, деца, лишени от родителска грижа, пациенти, страдащи от тежки неврологични заболявания, и деца от непривилегировани семейства, чиито родители са загубили работата си вследствие от ситуацията с Covid-19.

„Тази година TELUS Дни на подкрепа помага и на най-добрия приятел на човека. Служители от офисите на компанията в София и Пловдив вече се включиха в проекта „Щастливо куче. Щастлив живот“, подкрепяйки екипа на Animal Rescue София, който се грижи за близо 200 кучета в приют „Фермата“. Доброволците прекараха време с тях и помогнаха за социализацията им, а TELUS International дари 1 тон храна и памперси за новородените кученца“, обявиха от компанията.

Финализиран е и проектът „Пазаруваме заедно“. 23 деца и младежи от семейства с тежко болен родител избираха дрехи, обувки и аксесоари, свързани с хобитата и интересите им, като през цялото време бяха придружавани от доброволците от TELUS International България. Те самите споделят, че инициативата TELUS Дни на подкрепа е сред любимите на колегите им. С всяко следващо издание интересът се засилва, а някои от участниците продължават да бъдат доброволци и след финала на кампанията.

Наскоро помощта достигна и до 57 души, страдащи от тежки неврологични заболявания, благодарение на проекта „Светлина за живот“. Всеки от тях получи хранителни продукти, съобразени изцяло с диетата и препоръчителния им режим на хранене. Над 1 тон дълготрайни хранителни продукти бяха разтоварени и опаковани от доброволците, а 30 от тях лично доставиха пакетите до дома на семействата.

„Сходна е и идеята на проекта „За нашите деца“. Той подпомогна 50 социално слаби семейства с деца до 7-годишна възраст, чиито родители са загубили работата си по време на кризата с Covid-19. Доброволците от TELUS International България вече приготвиха пакети с дълготрайни хранителни продукти, включително и бебешки за най-малките членове на семействата“, споделиха от компанията.

Два от най-вдъхновяващите проекта в рамките на TELUS Дни на подкрепа са в своята активна фаза. Единият от тях е „Раница с чудеса“ и е насочен към 65 деца, настанени в центрове за социални грижи и домове от семеен тип в София и Велико Търново. Доброволците на компанията изработват раници със спортни екипи и аксесоари, които са напълно съобразени с предпочитанията и интересите на децата.

А „Изплети топлина“ скоро ще стопли над 700 души, останали без дом. Всеки от тях ще получи одеяло, шал или магически квадрат, който може да се използва като шапка, шал, елек или чанта. Всеки артикул е изработен с внимание към детайла от доброволците на TELUS International Europe, а консумативите са осигурени от кампанията.

„И така, финалът на доброволческата инициатива наближава. TELUS Дни на подкрепа е истински пример за това как всеки от нас може да помогне на нуждаещите се само с няколко лесни стъпки - дори когато се намираме у дома, и не само в духа на предстоящите коледни празници“, споделиха от компанията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Рашков си даде висока оценка, но преходът му от МВР в КПКОНПИ остава под въпрос

Костадин Костадинов отхвърлил призив от ПП да подкрепи Рашков за новата позиция

Момчетата в костюми или #GentleMinions: Филмът за миньоните се превърна в мания за TikTok

Продължението на "Миньоните" привлича извънредно голям дял тийнейджъри на премиерата си

ПП ще представи нова програма: Хоризонт за 6 месеца и опция за вот на доверие

Евентуален кабинет на Асен Василев може да поиска нов вот на доверие през януари 2023

Край на "монопола" на "Евролаб": БАБХ си връща помещенията на ГКПП "Капитан Андреево"

Корупционният скандал около частния контрол на границата вече става европейски проблем

В Украйна предстои дълга война: кой ще я спечели зависи от Запада

Путин разчита на идеята, че решимостта на Запада ще се разпадне

Кметът на Добрич: "Когато Кирил Петков опъна шатра на площада, хората питаха дали това е коалиция на г-н Йорданов"

Йордан Йорданов смята, че той има интелектуално право над словосъчетанието

Поредната американска трагедия

Стрелбата в Чикаго на парада за 4 юли е трети инцидент в рамките само на няколко седмици