Тенденциите на пролетта - как да бъдем в крак с модата, без да харчим много Снимка: © Remix

Някои смятат, че пролетта е дошла, когато започне трескавото търсене на идеалните дрехи за сезона. Модели, които носят чувство за свежест в слънчевите дни, а в прохладните вечери са деликатната прегръдка, от която имаме нужда. Бюджетът и качеството също не отстъпват пред модерното.

Секънд хенд аутлетът Remix предлага огромен избор от стотици хиляди модни попадения, с които можете да допълните стила си, без да вредите на околната среда.

Намираме сезонните тенденции за чудесен начин да поиграем с модата и знаем, че в тази игра удовлетворението е още по-голямо, когато сме направили най-разумния избор - да бъдем актуални, но и отговорни. Ето няколко подходящи идеи за сезона.

Материите тази пролет:

Деним - здрава памучна тъкан, която е известна със своята издръжливост и способност да запазва формата и качествата си във времето. Чудесен, дишащ избор за пролетта, който е подходящ както за по-хладно, така и за по-топло време. Когато става дума за деним, въпросът не е „дали?“, а „кога?“ и „как?“. A изборът на дънки и дънкови якета никога не е бил по-голям.

Лен - обичаме го, защото за отглеждането му са необходими минимални количества вода и пестициди, а освен това е лека, красива и естествена материя. Платовете от лен са до 30 пъти по-здрави от памучните и освен това не се отпускат с времето. Даже напротив – колкото повече ги носим, перем и носим отново, толкова по-меки и гъвкави стават. А какво повече можем да искаме от дрехите, докато се опитваме да правим устойчив, удобен и актуален избор?

Кашмир - Ако се питате „как така вълна през пролетта?“, ще отговорим – а защо не и през лятото?! Едно от основните качества на вълнените материи е именно способността им да изолират телесната температура – не само от студ, но и от топлина. Освен това кашмирът не е просто вълна. Това е една от най-фините и луксозни естествени материи. Произвежда се от козината на специални кашмирски кози. Изисква внимание и специална грижа, но с малко усилия дрехите от тази материя могат да бъдат сред най-дълготрайните и устойчиви в гардероба ни. Освен това са подходящи за разнообразни стилови комбинации през четирите сезона.

Списъкът с устойчиви материи е много по-стегнат, отколкото този на цветовите варианти. Но дори и само с един цветен акцент, добавен към класическата визия, човек може да се доближи до тенденциите на сезона - без да се налага да сменя целия си гардероб. За да бъде по-лесен изборът между безкрайните нюанси, насочваме вниманието към няколко от най-актуалните цветове тази пролет.

Лавандула - нежен и романтичен цвят, който е идеален за пролетта. Пастелният нюанс добавя нотка женственост към всеки дамски тоалет и се съчетава добре с други неутрални цветове. Лавандуловият цвят е поглед към лятото, мисъл за опияняващ аромат и сигурен знак, че топлите дни са вече тук.

Розово - този сезон розовото присъства в списъка с актуални цветове два пъти. Пастелното розово е символ на пролетта и чудесна идея за нови попълнения към капсулния ви гардероб. Мек и женствен цвят, който изглежда чудесно на всички нюанси на тена. Напомня за цъфтящите японски вишни, които вдъхновяват артистите във всички области на изкуството. Цветът на сакура – празник за душата…и за гардероба ни.

Фуксия - Жизнената, крещяща и емоционална противоположност на пастелното розово. Дори и малък акцент в цвят фуксия, добавен към класическата визия, е достатъчен, за да сме сигурни, че пролетта е влязла в нашия стил по най-актуалния начин.

Черно - Вечен цвят, който никога не излиза от мода, а тази пролет той си пробива път дори и в сезона на светлите нюанси. Черното е правилно решение за най-различни стилове – рокли, блузи, блейзъри и аксесоари. Черното е модният жокер на всеки, който би искал да придаде нотка елегантност към всекидневния си тоалет. Или казано по друг начин - разликата от небрежната визия през деня, до елегантната ѝ версия за вечерта, е само едно модерно черно сако.

В списъка с актуалните цветове тази пролет не бихме пренебрегнали също нюансите кобалт, маджента, тюркоаз и лайм.

Трябва да споменем и няколко от моделите, които ще бъдат истински хит през този сезон.

Овърсайз блейзър - универсална дреха, при която няма ограничения за комбинирането. Стои чудесно, удобно е и не на последно място – модерно, в съчетание с рокля, дънки, пола, обувки на ток или кецове. Блейзърът е точно тази топла прегръдка, от която имаме нужда в прохладната пролетна вечер. И онова бързо решение, с което джинсите и тениската се трансформират в подходящо облекло за работна среща.

Обемни маратонки - Ако преди 15 години комбинацията на рокля с маратонки беше смятана за нещо смело и екзотично, сега тази симбиоза е отвоювала своето сигурно място в концепцията за всекидневна спортно-елегантна визия. За хората, според които и днес подобно съчетание изглежда прекалено смело, хубавата новина е, че чифт обемни маратонки са достатъчно допълнение към класическата визия, така че тя да придобие едно съвсем ново и актуално излъчване.

Всичко от деним - Казваме „добре дошли отново“ на дългите асиметрични поли. На гащеризоните и на двойния деним – комбинацията от яке и джинси в сходен нюанс. Деним с животински принтове, с ресни, с камъни или бродерии. С декоративни шевове, много джобове и овърсайз кройка. Карго панталони, чарлстон, с висока талия или класическите прави дънки.

Пролетта е време, в което да преоткриете материите, цветовете и моделите, с които ще бъдете актуални и ще се чувствате себе си. Излезте навън и отворете очи за красивото.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Никола Минчев отрича да има нещо общо с казуса с подписите за "Корал"

Прокуратурата призна, че от август 2023 г. се занимава с казуса

14:32 - 29.04.2024
Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024