Теодор Ушев се е заразил с Covid-19

Световноизвестният аниматор Теодор Ушев се е заразил с Covid-19. Той се чувства добре и се намира в дома си в родния си град Кюстендил.

Това съобщи Ушев в профила си във Facebook на 25 декември. „Дядо Коледа се оказа дядо Ковид за мен. След като вчера вдигнах температура и започнах да кашлям, днес тестът беше позитивен“, написа 53-годишният режисьор, който е ваксиниран срещу коронавируса.

„На всички, които са били в контакт с мен последните 3 дни, моля ви, направете си тестове. И извинявайте за неудобството. Благодаря на екипа на ЦСМП-Кюстендил, които са толкова мили и грижовни. Вече съм си у дома и всичко е под контрол“, добави той.

Теодор Ушев живее в Канада и през последните над 15 години работи за Националния филмов съвет на страната. Има над 200 международни награди, сред които приз за Най-добър късометражен филм на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд („Златен глобус“) и почетен медал от Френската академия за филмово изкуство Сезар.

Ушев е най-известен със съвместната си работа с писателя Георги Господинов. Неговият разказ „Сляпата Вайша“ бе екранизиран от режисьора и получи номинация за „Оскар“ и наградата за най-добра анимация Canadian Screen Award.

В началото на 2021 той оглави класацията за най-добър режисьор на късометражна анимация в последния четвърт век, изготвена от организаторите на Международния фестивал в Каталуня.


Теодор Ушев е избран за най-влиятелния режисьор в световната анимация


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024