Тейлър Суифт май има ново гадже. А това вече го прави по-богат и известен

Слухът, че Тейлър Суифт има ново гадже, придоби физически измерения миналата неделя. И макар да няма официално потвърждение, резултатът е, че ефектът "Тейлър Суифт" вече прави и потенциалния избраник на звездата още по-известен и дори по-богат.

На 24 септември носителката на статуетки "Грами" изненадващо се появи на мача от Националната футболна лига между "Kansas City Chiefs" и "Chicago Bears", за да подкрепи звездата на домакините Травис Келси. Tова накара и меломаните, и спортните запалянковци да изпаднат в еуфория. Мълвата в последните седмици е именно, че двамата са в романтична връзка.

Новината получи толкова голямо обществено и медийно внимание, че след нея е отчетен ръст на финансовите печалби за Келси, а интересът за мачовете с неговия отбор е още по-голям. Мнозина се надяват, че на стадиона може отново да се появи неговата нова половинка.

Как започва всичко

Тази любовна история всъщност започва в медиите - още преди двамата изобщо да са се срещнали. Келси отива на един от концертите на Суифт през лятото - част от епичното ѝ световно турне "Eras" - и се надява да се запознае с поп звездата. Той дори и подготвя ръчно направена гривна с телефонния си номер, за да ѝ я подари. Този план се проваля.

"Тя не се видя с никого или поне не искаше да се срещне с мен, затова го приех лично", разказва атлетът след шоуто в епизод от подкаста си.

През септември обаче в медиите плъзват слухове, че двамата са започнали да се виждат. По-малкият брат на Келси - Джейсън, получава въпрос по темата по време на интервю. Той избягва отговор:

"Наистина не знам какво се случва в любовния живот на Травис. Опитвам се да не се меся в работите му и да стоя настрана. Но бих казал, че в момента той се справя чудесно".

По-късно самият Травис е попитан за разочарованието му от това, че не е успял да се запознае със Суифт на концерта ѝ в Канзас Сити. Той обаче изглежда е преодолял огорчението от случката и споделя:

"Казах ѝ, че съм я виждал как превзема сцената на стадиона Arrowhead и може би тя ще трябва да дойде да гледа мен там. Ще видим какво ще се случи в близко бъдеще". (Стадионът се използва както за музикални събития, така и за мачове от Американската футболна лига - б.ред.).

"Близкото бъдеще" изглежда настъпва миналата неделя, когато хиляди спортни фенове са се събрали на трибуните, за да гледат мача между домакините "Kansas City Chiefs" и "Chicago Bears". Там е и Тейлър Суифт - седнала точно до майката на Келси - Дона.

Видеоклипове в социалните мрежи показаха как звездата следи внимателното играта и се вълнува заедно с всички останали. А след това новата двойка беше забелязана да си тръгва от стадиона. Травис е преоблечен в дрехи, вдъхновени от албума на поп звездата "1989", чиято презаписана версия - (Taylor's Version) - предстои да излезе на 27 октомври.

Ефектът "Тейлър Суифт"

Присъствието на Суифт на последния мач на Kansas City Chiefs предизвика особен интерес за следващите срещи на тима. Според платформата за продажба на билети TickPick цените са се покачили с над 40%. Постигнат е и абсолютен рекорд по продажби в рамките на един ден за предстояща среща на тима през целия футболен сезон. Спортният сайт "Front Office Sports" твърди, че Суифт "планира да присъства" и на мача тази неделя вечер срещу "New York Jets".

Появата на поп звездата на трибуните на стадиона в Канзас Сити донесе още финансови печалби за новата ѝ половинка. Продажбите на фланелката с номера на Келси са отчели 400% срок в понеделник. Според компанията за спортно облекло и фенски стоки Fanatics, атлетът е бил един от петимата играчи с най-много продадени артикули.

Телевизионните рейтинги на срещата в неделя също са високи, тъй като изглежда много от феновете на певицата са се включили да гледат. Холивудското издание "Variety" съобщава, че аудиторията е била най-висока сред жените във възрастовите групи от 12 до 17 г. и от 18 до 49 г.

Травис Келси придобива и все по-голяма популярност. Неговият подкаст стана номер 1 в класацията на Apple с най-много слушания, а профилът му в Instagram е събрал над 300 хил. последователи ден след мача.

Въпреки целия този шум около новата двойка, нито Суифт, нито Келси са потвърдили публично, че действително са гаджета.
Футболната звезда сподели в подкаста си тази седмица, че певицата "изглежда невероятно" и че приятелите и семейството му са казали само страхотни неща за нея. Той обаче предпочете да не разкрива повече подробности около запознанството им, за да уважи личния ѝ живот.

Няколко дни по-късно таблоидът TMZ разпространи снимки, на които двете знаменитости са засечени да се прегръщат в заведение.

Две големи знаменитости

Според анализатора в областта на спортния маркетинг Боб Дорфман футболната звезда в момента печели около 5 млн. долара годишно извън терена. Тази сума обаче сега може да се удвои на фона на вниманието, което той получава.

"Келси вече беше един от най-печелившите футболисти преди горещия си романс, но сега той е още по-популярен. Бързо грабна вниманието на цяла нова фенска и демографска база", казва Дорфман пред бизнес изданието "Insider".

Сред известните спонсори на Келси са Nike, Pfizer и State Farm. Тъй като той печели все повече последователи в профилите си в социалните мрежи, приходите му могат да се увеличат многократно.

За сравнение, Суифт има 272 млн. последователи в Instagram, a нейното турне "Eras" много скоро може да я превърне в милиардер. Преди месец тя обяви филмовия си концерт “Taylor Swift: The Eras Tour”, който много скоро ще излезе по кината в целия свят. От официалния сайт на изпълнителката става ясно, че той ще бъде прожектиран и в България, като премиерната дата е 3 ноември 2023 г.

Тейлър Суифт, Eras Tour Тейлър Суифт влиза и в киното с "Eras" - турнето, което я прави милиардер

Тейлър Суифт, Eras Tour Тейлър Суифт и турнето "Eras", което е на път да превърне поп звездата в милиардер


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024