The Rolling Stones загатнаха за новия си албум с обява във вестник Снимка: © Getty Images

Изглежда, че рок групата The Rolling Stones разкри детайли за предстоящия си нов албум - с нестандартна реклама в британски вестник, чийто "рекламодател" е измислена фирма за ремонт на стъкла, съобщава BBC.

Визията на мнимата фирма Hackney Diamonds, която се появи на страниците на Hackney Gazette, препраща към поне три от най-известните хитове на групата - "(I Can’t Get No) Satisfaction", "Gimme Shelter" и "Shattered".

,,Our friendly team promises you satisfaction. When you say gimme shelter we'll fix your shattered windows.", гласи обявата.

Най-явното доказателство обаче е буквата i в Diamonds. Точката отгоре е направена от емблематичното лого на групата - с изплезения език.

Diamonds също е препратка към турнето по случай 60-ата годишнина на The Rolling Stones, което започна миналата година в Мадрид. Шрифтът, използван за думите Hackney Diamonds, е същият като този за албума им Some Girls от 1978 г. А надписът в черното поле „Est 1962“ е припомняне на годината на основаването на бандата, начело с фронтмена Мик Джагър.

Ако посетите уеб адреса от вестникарската обява - www.hackneydiamonds.com, ще се озовете на страница, която наподобява на регистрация за бюлетин. Отметката за условията може да ви препрати към Universal Music Group - компанията, която държи музикалния каталог на групата.

На The Stones тепърва им предстои да потвърдят съществуването на 31-ия им студиен албум.

Последният 30-и е Blue and Lonesome от 2016 г. Той представлява колекция от кавъри на блус песни, както и първия им запис след A Bigger Bang през 2005 г.

Смята се, че сега предтои да излезе първата нова музика на групата след смъртта на барабаниста Чарли Уотс, който си отиде от света 80-годишен през август 2021 г.

Известно е, че малко преди да почине Уотс записа няколко нови парчета с бандата.

,,Не сте чули последното от Чарли Уотс.", каза неотдавна китаристът Кийт Ричардс пред изданието Los Angeles Times.

Ричардс сподели, че записите за албума са отнели повече време от планираното заради Covid пандемията.

„Ако всичко не беше затворено, може би отдавна щяхме да сме завършили проклетото нещо“, добави той.

,,Имаме много готови парчета, така че когато турнето приключи, ще преценим докъде сме с това и ще продължим.“, включи се и Мик Джагър.

Отделно беше съобщено, че басистът Бил Уайман е бил поканен отново в The Rolling Stones, за да запише песен в почит на Уотс. Уайман се раздели с групата преди три десетилетия и продължи кариерата си като солов музикант.

,,Бил не е виждал бандата събрана от години, но винаги е обичал Чарли. Този запис наистина ще бъде почит към Чарли, така че той не можеше да откаже", посочва източник пред The Sun, цитиран от BBC.

Говори се също, че Пол Маккартни и Елтън Джон ще участват в новия албум на The Rolling Stones, който се продуцира от Андрю Уот - носител на "Грами" за продуцент на годината. Уот стои зад албуми на Майли Сайръс, Ози Озбърн, Pearl Jam и Джъстин Бийбър.

В подкаста на Стоунс, Hang Fire, групата каза, че изявление за албума ще бъде направено през септември, а премиерата ще бъде през октомври.

Кои са най-добре платените личности в развлекателната индустрия и откъде идват парите им


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024