"Tи все отстъпваш, настъпи един път и ги смачкай..."

Предизборна среща на Бойко Борисов с актива на ГЕРБ в Тутракан се превърна в игра на котка и мишка между бившия премиер и Дани Йорданов - бивш репортер на "Господари на ефира", който в последните месеци води видеорубрика във Facebook-канала на "Да България".

В сряда Йорданов изчакваше Борисов пред читалището в града с намерението да му постави въпросите, "които никой друг не задава" - например, "как да напълнят и тези хора шкафчето с кюлчета". Репортерът получи уверения от PR-а на ГЕРБ Никола Николов, че ще може да отправи питанията си към бившия премиер, след като приключи срещата му със симпатизантите. Достъпът му до самото партийно събрание в обществената сграда не беше разрешен.

Вторият опит също беше париран след намесата на афектирана гласоподавателка на Борисов.

"Защо сега използва моментът, когато той (Борисов) е при нас? Защо? Ние не искаме провокации, моля ви се. Не сте поканени. Не сте желани, не сте поканени", избухна жената пред камера, докато самият председател на ГЕРБ я призоваваше да се успокои, защото "те това целят".

"Не ме интересува какво целят. Ние все отстъпваме, все мълчим и все търпим. За какво сте тук? Вън, нямате място тук", каза тя.

На поредния опит на Бойко Борисов да помоли своята симпатизантка да не влиза в спор с Йорданов, тя обърна критиките си и към партийния лидер:

"Стига, ти все отстъпваш! Стига! Настъпи един път и ги смачкай", беше репликата й към бившия премиер, докато той се снимаше с местни жители и раздаваше автографи.

"Ще ви смачка, разбира се, вие сте за мачкане всички. Ще ни докарате до просешка тояга", каза още тя, като малко след това беше помолена от съпартиец да излезе от фоайето, в което се намираха Борисов и Йорданов.

"За това са виновни политиците, Дани, ние никога не сме гонили отнякъде или изчегъртвали", беше коментарът на Севделина Арнаудова, бивш ръководител на звеното за връзки с обществеността на Министерски съвет в трите кабинета на Борисов.

След няколко минути бившият премиер напусна читалището, без да отговаря на въпроси. Йорданов все пак продължи да го следва до служебния му автомбил, като го питаше "как изчислихте половин милиард километра магистрали" и "ще свърши ли светът, ако ГЕРБ не управлява".

"Ние и в момента не управляваме, юнак", отговори Борисов. На коментара на репортера "Поздрави на Пеевски, на Младен Маринов", той отговори: "Поздрави предай на Божков и на Христо Иванов" и отпътува с колата си.

Колкото до възмутената симпатизантка на ГЕРБ, тя също изпрати Йорданов до стълбите на читалището в Тутракан: "Лъжете и провокирате. Ако имахте толкова ревностни хора, бихте спечелили".

Малко по-късно Facebook-профилът на Борисов също публикува съкратена версия на случилото се с коментар: "Никога не съм бягал от неудобните въпроси, но в политическите постановки на нашите опоненти категорично отказвам да участвам. Властта не ми е на всяка цена. Ние и сега не управляваме. Тази омраза ще оттече все някога и тогава ще говорим спокойно и разумно".


На избори като на избори

Бойко Борисов към ИТН: Пазете се да не се взриви ГЕРБ във вас, знам много неща


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024