Предизборна среща на Бойко Борисов с актива на ГЕРБ в Тутракан се превърна в игра на котка и мишка между бившия премиер и Дани Йорданов - бивш репортер на "Господари на ефира", който в последните месеци води видеорубрика във Facebook-канала на "Да България".

В сряда Йорданов изчакваше Борисов пред читалището в града с намерението да му постави въпросите, "които никой друг не задава" - например, "как да напълнят и тези хора шкафчето с кюлчета". Репортерът получи уверения от PR-а на ГЕРБ Никола Николов, че ще може да отправи питанията си към бившия премиер, след като приключи срещата му със симпатизантите. Достъпът му до самото партийно събрание в обществената сграда не беше разрешен.

Вторият опит също беше париран след намесата на афектирана гласоподавателка на Борисов.

"Защо сега използва моментът, когато той (Борисов) е при нас? Защо? Ние не искаме провокации, моля ви се. Не сте поканени. Не сте желани, не сте поканени", избухна жената пред камера, докато самият председател на ГЕРБ я призоваваше да се успокои, защото "те това целят".

"Не ме интересува какво целят. Ние все отстъпваме, все мълчим и все търпим. За какво сте тук? Вън, нямате място тук", каза тя.

На поредния опит на Бойко Борисов да помоли своята симпатизантка да не влиза в спор с Йорданов, тя обърна критиките си и към партийния лидер:

"Стига, ти все отстъпваш! Стига! Настъпи един път и ги смачкай", беше репликата й към бившия премиер, докато той се снимаше с местни жители и раздаваше автографи.

"Ще ви смачка, разбира се, вие сте за мачкане всички. Ще ни докарате до просешка тояга", каза още тя, като малко след това беше помолена от съпартиец да излезе от фоайето, в което се намираха Борисов и Йорданов.

"За това са виновни политиците, Дани, ние никога не сме гонили отнякъде или изчегъртвали", беше коментарът на Севделина Арнаудова, бивш ръководител на звеното за връзки с обществеността на Министерски съвет в трите кабинета на Борисов.

След няколко минути бившият премиер напусна читалището, без да отговаря на въпроси. Йорданов все пак продължи да го следва до служебния му автомбил, като го питаше "как изчислихте половин милиард километра магистрали" и "ще свърши ли светът, ако ГЕРБ не управлява".

"Ние и в момента не управляваме, юнак", отговори Борисов. На коментара на репортера "Поздрави на Пеевски, на Младен Маринов", той отговори: "Поздрави предай на Божков и на Христо Иванов" и отпътува с колата си.

Колкото до възмутената симпатизантка на ГЕРБ, тя също изпрати Йорданов до стълбите на читалището в Тутракан: "Лъжете и провокирате. Ако имахте толкова ревностни хора, бихте спечелили".

Малко по-късно Facebook-профилът на Борисов също публикува съкратена версия на случилото се с коментар: "Никога не съм бягал от неудобните въпроси, но в политическите постановки на нашите опоненти категорично отказвам да участвам. Властта не ми е на всяка цена. Ние и сега не управляваме. Тази омраза ще оттече все някога и тогава ще говорим спокойно и разумно".


На избори като на избори

Бойко Борисов към ИТН: Пазете се да не се взриви ГЕРБ във вас, знам много неща


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Kaufland е марка №1 за 2022 година

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“

Кирил Петков и председателят на ДАНС ще бъдат изслушани заради руските дипломати

Депутатите отново се скараха заради искането за прекъсване на гласуването на бюджета

Изгонването на 70-те руски дипломати е обсъждано на закрито заседание на кабинета

Лена Бориславова: Решението е на МВнР, а не на премиера

БСП няма да преговаря с ПП. Заради руските дипломати и ако Кирил Петков е кандидат-премиер

Корнелия Нинова поиска Румен Радев да свика КСНС заради изгонените руснаци от България

ДДС на брашното неочаквано стана 0% след сгрешен вот на Антоанета Цонева

Смут в пленарната зала заради отказа от корекция на решаващия глас при вота

Огнян Минчев: Президентът свика консултации "по армейски", партиите имаха нужда да разговарят

Възможно е да се създаде коалиция, която да избегне поредните предсрочни избори, смята политологът