Знаете ли, че разстоянието от Земята до Марс след сближаването им през 2020 е било 62 милиона километра? Това „е“ осем пъти по-малко от дължината на българските магистрали, построени от правителствата на Бойко Борисов в последното десетилетие… поне според думите на бившия премиер.

През последната година лидерът на ГЕРБ накара все повече хора да „факт-чекват“ изказванията му от различни пресконференции и включвания на живо. На 27 юни обаче Борисов направи абсурдно твърдение пред свои поддръжници, което дори няма нужда от проверка.

„Кой е направил повече, БСП? Слави Трифонов? 250 пречиствателни станции, над половин милиард километра магистрала. Само за 10 години“, изреди той успехите на ГЕРБ по време на обиколката си из страната за предизборната кампания.

Над 500 милиона километра магистрала е само с около 435 млн. км повече от всички пътища в света и с над 12 пъти дължината на Земния екватор. Ако Борисов е построил над половин милиард километра първокласни пътища, то това е над 3 пъти разстоянието от Земята до Слънцето.

Бърза справка в сайта на Националния статистически институт показва, че към 31 декември 2020 г. общата дължина на Републиканската пътна мрежа е 19 917 км. От тях автомагистралите са с 806 км дължина.

„Имаме магистрали с дължина 120-130 пъти повече от дължината на екватора. Бравос!“, реагира главният секретар на президента Димитър Стоянов. Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев попита: „Добре де, може ли така урбулишката да се лъже! Може“.

"Не знам дали има половин милиард километра магистрали, както казва Бойко Борисов, но със сигурност има отвращение от това, което направи ГЕРБ през последните 10 - 11 години", коментира лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ден по-късно. "А това личи и от фактите за корупция, безстопанственост и некадърност, които вади всеки ден служебното правителство".

Борисов добавя още материал към колекцията с „fake news“, в която на една от челните позиции е изказването му, че изборите на 4 април стрували 150 милиона лева. Тогава се разбра, че цялата сума за организирането на вота е малко над 101 млн. лв., като в това число влизат и 36 млн. лв. за 9600 машини за гласуване. 

Колко всъщност струваха Избори 2021?

Междувременно ГЕРБ продължава да въдворява „ред в хаоса“ чрез председателя на 44-ото Народно събрание и водач на листата в Кърджали Цвета Караянчева. Заедно с местната структура на партията тя пусна 555 555 шаранови рибки във водите на яз. „Кърджали“.

Цифрата 5, разбира се, не е случайна – това е номерът на партията в бюлетината за 11 юли.

Караянчева отбеляза Световния ден на риболова на 27 юни и пожела „наслука“ на всички „майстори на улова“, отбелязвайки колко важна е грижата за околната среда. „Ние в ГЕРБ знаем, че за да пожънеш, първо трябва да засееш. И нека бъде богата „реколтата“ на 11 юли“, каза тя, цитирана от местната медия „Родопи 24“.

Както се шегуват потребителите във Facebook – лозунгът „Работа, работа, работа“ се превърна в „Риба, риба, риба“.


Проф. Кантарджиев се появи в кампанията на ГЕРБ

На избори като на избориАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си