Знаете ли, че разстоянието от Земята до Марс след сближаването им през 2020 е било 62 милиона километра? Това „е“ осем пъти по-малко от дължината на българските магистрали, построени от правителствата на Бойко Борисов в последното десетилетие… поне според думите на бившия премиер.

През последната година лидерът на ГЕРБ накара все повече хора да „факт-чекват“ изказванията му от различни пресконференции и включвания на живо. На 27 юни обаче Борисов направи абсурдно твърдение пред свои поддръжници, което дори няма нужда от проверка.

„Кой е направил повече, БСП? Слави Трифонов? 250 пречиствателни станции, над половин милиард километра магистрала. Само за 10 години“, изреди той успехите на ГЕРБ по време на обиколката си из страната за предизборната кампания.

Над 500 милиона километра магистрала е само с около 435 млн. км повече от всички пътища в света и с над 12 пъти дължината на Земния екватор. Ако Борисов е построил над половин милиард километра първокласни пътища, то това е над 3 пъти разстоянието от Земята до Слънцето.

Бърза справка в сайта на Националния статистически институт показва, че към 31 декември 2020 г. общата дължина на Републиканската пътна мрежа е 19 917 км. От тях автомагистралите са с 806 км дължина.

„Имаме магистрали с дължина 120-130 пъти повече от дължината на екватора. Бравос!“, реагира главният секретар на президента Димитър Стоянов. Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев попита: „Добре де, може ли така урбулишката да се лъже! Може“.

"Не знам дали има половин милиард километра магистрали, както казва Бойко Борисов, но със сигурност има отвращение от това, което направи ГЕРБ през последните 10 - 11 години", коментира лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ден по-късно. "А това личи и от фактите за корупция, безстопанственост и некадърност, които вади всеки ден служебното правителство".

Борисов добавя още материал към колекцията с „fake news“, в която на една от челните позиции е изказването му, че изборите на 4 април стрували 150 милиона лева. Тогава се разбра, че цялата сума за организирането на вота е малко над 101 млн. лв., като в това число влизат и 36 млн. лв. за 9600 машини за гласуване. 

Колко всъщност струваха Избори 2021?

Междувременно ГЕРБ продължава да въдворява „ред в хаоса“ чрез председателя на 44-ото Народно събрание и водач на листата в Кърджали Цвета Караянчева. Заедно с местната структура на партията тя пусна 555 555 шаранови рибки във водите на яз. „Кърджали“.

Цифрата 5, разбира се, не е случайна – това е номерът на партията в бюлетината за 11 юли.

Караянчева отбеляза Световния ден на риболова на 27 юни и пожела „наслука“ на всички „майстори на улова“, отбелязвайки колко важна е грижата за околната среда. „Ние в ГЕРБ знаем, че за да пожънеш, първо трябва да засееш. И нека бъде богата „реколтата“ на 11 юли“, каза тя, цитирана от местната медия „Родопи 24“.

Както се шегуват потребителите във Facebook – лозунгът „Работа, работа, работа“ се превърна в „Риба, риба, риба“.


Проф. Кантарджиев се появи в кампанията на ГЕРБ

На избори като на избориАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Йорданка Фандъкова и съпругът ѝ са заразени с Covid-19

И двамата са ваксинирани, нямат симптоми

Мая Манолова открива кампанията с нова прическа: "На мутрите да им е ясно, че не съм блондинка"

"Те се готвят за реванш, ние се готвим да им се противопоставим, така че това е знак“

Служител на Netflix разгласи "чувствителни" данни в знак на протест срещу Дейв Шапел и беше уволнен

Изнесена е информация за гледаемостта на The Closer, но и за сериали като Squid Game

Ново замърсяване на водата и остра миризма на нефт край кораба Vera Su

Стойността на азот-амониев превишава 3 пъти измерваните досега стойности

Самоунищожената картина на Банкси "Любовта е в кошчето" беше препродадена на рекордна цена

На търг през 2018 тя се спусна през рамката и беше нарязана на парчета

Директорът на Центъра по заразни болести: По-добре "зелен сертификат", отколкото локдаун

Проф. Ива Христова е един от експертите които ще решават за мерките на Ангел Кунчев

Британският депутат сър Дейвид Еймис загина след атака с нож

69-годишният консерватор е убит по време на среща с избиратели