Снимка: © getty images

Том Харди е Ал Капоне в новия филм на Джош Транк за легендарния американски гангстер и вече имаме възможност да видим първи минути от продукцията, след като тя се сдоби с първия си официален трейлър.

"Capone" разказва за късния период от живота на "Белязания", в който след 10 години в затвора той страда от деменция и е преследван от ужасяващото си минало.

Ролята на гангстер не е нова територия за Харди. Вече е влизал в обувките на други две личности от "бранша", дори и това да се случи в един и същ филм. През 2015 година той зае двете главни роли във филма "Legend", в който основните действащи лица са братята близнаци Роналд и Реджиналд Крей, които тероризират Лондон през 60-те години на миналия век.

Реджи и Рон се различават значително по  характер, като първият се стреми да изведе бизнеса им извън престъпния свят и да създаде семейство, докато вторият е напълно непредвидим и се чувства най-комфортно именно отвъд границите на закона. Актьорът многократно влиза в диалог със самия себе си, като има редица сцени с участието и на двамата братя.

Превъплъщаването му в Алфи Соломонс в сериала "Peaky Blinders" и в един от най-бруталните британски престъпници Чарлз Бронсон в "Bronson" също изглеждат като добра подготовка за ролята.

Ако това не е достатъчно, за да ни накара да чакаме с нетърпение Ал Капоне на Харди, то представянето му във филми като "Inception", "Dunkirk", "The Revenent", "Mad Max" и "Venom" допълнително повишава очакванията към предстоящата продукция. Едната-единствена номинация за "Оскар" далеч не отговаря на таланта на един от най-впечатляващите съвременни актьори. 

Първоначалният план бе филмът да се казва "Fonzo" и да го видим по кината по-късно през годината, но предвид ситуацията премиерата му ще бъде осъществена онлайн, като зрителите ще могат да си го закупят на 12 май. 

Прочети