Спечелете 8-дневна екскурзия за двама до Тоскана Снимка: © Getty Images

Районът на Тоскана е едно от най-апетитните места на Европа. Можете да летите до там си след това да си направите кулинарно пътешествие с кола. Има обаче и един още по-приятен начин - Банка ДСК и Wizz Air ви дават възможност да участвате в томбола и да спечелите 8-дневна екскурзия за двама до Тоскана с полет на Wizz Air до Болоня. В наградата са включени самолетни билети, 7 нощувки със закуски и вечери, трансфери и застраховка. Можете да разберете повече за томболата ТУК.

Всеки регион в Италия има своя уникална кухня, но Тоскана може да се похвали с една от най-добрите в света. Вековната гастрономия в региона и ревниво пазените местни рецепти са един от акцентите на Тоскана. Това са само 5 причини, поради които да посетите Тоскана.

Тоскански Салуми

Тосканците са майстори на салуми (сушен колбас, приготвено от свинско месо) и огромното разнообразие от предложения е удивително. Всяка област има своя специалитет. От класиките, като шунка и тосканският салам, до финокиона с вкус на копър и още много други.

Любимите супи на Флоренция

Риболита и Папа ал помодоро са част от гръбнака на флорентинската гастрономия. „Cucina povera" представлява традиционното селско готвене, ястия, често приготвени с много прости съставки и „остатъците" в кухнията. Тези две супи използват стар хляб като основна съставка. „Риболита” е зимният фаворит, приготвен с тосканско зеле и боб, докато „Папа ал помодоро” е по-лятна с домати и чесън.

Сирене Пекорино

Сиренето „Pecorino Toscano” е емблематичното сирене на Тоскана. Най-известният сорт се произвежда в Пиенца, южно от Сиена. Деликатният аромат на младо пекорино (направено от овче мляко) върви добре с круши и грозде. По-зрялото пекорино често се сервира с местен мед или конфитюр, предлага се и като предястие със салуми.

Тортели в стил Марема

Тортелите са вид едра паста с пълнеж. Тортелите в стил Марема са всъщност пресни равиоли, пълнени със спанак и сирене рикота, едно от традиционните ястия на Южна Тоскана. Могат да се сервират със сос на месна основа или със салвия и масло.

Друго вкусно разнообразие от равиоли е това, което се прави с картофи, типично ястие от планинските райони на Тоскана. Сервира се с гъби или рагу.

Кантучини

Истински тоскански бисквити. Тези сухи и хрупкави бисквити, приготвени с бадеми, са символ на приветливост, те са нещо, с което да завършите храненето си. Те са идеалният партньор за местното сладко вино Vin Santo. Някои хора ги потапят във виното, докато други не биха посмели. Може да опитате и да решите какво Ви допада.

Не се лишавайте и не се притеснявайте от многото изкушения, които предлага регионът, защото в Тоскана има толкова много места за посещение, че ще израходвате всички калории.

Не забравяйте да опитате и невероятното вино, което е характерно за областта. От Кианти до Брунело, целият регион произвежда както великолепни червени, така и бели вина, много от които не може да намерите на друго място.

Големи и малки производители работят заедно по създаването на някои от най-добрите вина в света, а бутилка или две са перфектен подарък за вас и приятелите Ви.

Може да пазарувата навсякъде с кредитната карта на DSK Wizz Air и да трупате точки.

Възползвайте от специално създадена бонус програма за кредитна карта DSK Wizz Air. Трупайте точки, докато пазарувате и може да ги използвате за покупка на стоки и услуги на сайта на Wizz Air. Разберете повече за предимствата на картата ТУК.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Макрон не изключи изпращане на войски в Украйна, ако Русия пробие фронтовите линии

Пред изданието "Economist" френският президент отново подкрепя идеята, че трябва да се обмисли изпращането на сухопътни войски в Украйна

15:10 - 02.05.2024
Важно днес

Без възражения и въпроси е било взето спорното решение за строеж на частна детска болница

Решението на кабинета беше оттеглено след обществен натиск

14:50 - 02.05.2024
Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024