Снимка: © bTV

"Ако "Продължаваме промяната" си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Кирил Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство." - това каза пред БНР председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Коментарът му за евентуалното повторно сътрудничество с ПП идва на фона на категоричното становище на Петков, че преговори между двете политически сили няма да има.

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

Според Йорданов съществуват множество общи цели между тях, но "ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика."

Той увери, че ИТН няма да създаде коалиционно правителство с ГЕРБ и ДПС и нападна лично премиера в оставка: "Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен герой."

"Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят... Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован," продължи председателят на партията на Слави Трифонов. "В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата доминира Азът. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор".

Йорданов коментира и темата "Северна Македония", като отрече, че външния министър в оставка Теодора Генчовска е била съгласна с френското предложение по казуса:

"Външно е изпълнител и се опира на официалната позиция на страната. Но след това се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през парламента, нарушавайки Конституцията, защото поиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предложението в парламента," каза той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бившият служебен вицепремиер Деница Златева ще оглави "Булгаргаз"

Златева беше зам.-председател на БСП, но в момента е вътрешна опозиция на Корнелия Нинова

Алексей Навални: Олигарсите на Путин заобикалят санциите, a Западът не прави нищо

"Чиновниците няма да направят нищо - особено когато лобистите на Путин издават сластния звук от отварящо се куфарче"

Инспекцията по труда опроверга Неохим за масовите уволнения заради скъпия газ

Изявления на Бойко Борисов и директора на завода Стефан Димитров доведоха до проверка в предприятието за торове

ПП отново ползва регистрацията на по-малки "мандатоносители" за Избори 2022

Ако съдът впише партията в близките дни, тя ще се добави към коалицията

Съпругата на Удо Ланге е посочила извършителя на убийството

Прокуратурата още не знае дали Елизабет Ланге е съучаствала в престъплението

Радан Кънев зове евроинституциите "да спрат" екстрадициите по искане на Москва

Повод е случаят с руснака Алексей Алчин, след като прокуратурата и съдът във Варна допуснаха да бъде върнат на режима на Путин