Трендовете за пролет-лято 2022: Запазваме нежността, но се движим по ръба Снимка: © Deichmann

Как избирате дрехите за сезонния си гардероб? Според настроението, според ежедневието си, според модата, или пък сте от онези дами със строго индивидуален стил и не можете да паднете на колене пред никой тренд?

Истината е, че както и да си отговорите, сезонните трендовете в модата са нещо, което не подминава повечето от нас и винаги има за какво да се “закачим”. Освен това, теченията в модата са отражение на историческите и социални събития и са много любопитна страна на живота. Следването им не означава, че се водите по стадото - напротив. Нито “тренд” е равно на “преходност”. Трикът е в наслагването на трендовете година след година, което в крайна сметка оформя индивидуалния стил.

Пролет-лято 2022 е голяма глътка въздух - след две години локдауни, в които скролвахме сайтовете за най-удобните пижами и домашни дрехи, сега спокойно можем да излезем навън, да премерим дрехите си в магазина, да се съберем с приятели и да си покажем стила, който може и да сме позабравили. Не е ли всъщност това едно завръщане към себе си!

Веригата Deichmann напипват пулса на сезона с мотото на пролетно-лятната им колекция „We‘re ready for life and ready to show it!“ (“Готови сме за живот и искаме да го покажем!”). Влизате в магазина и веднага се настройвате на тази вълна.

Бели сникъри за всеки повод, лоуфъри в най-различни цветове и детайли, грубовати модели, платформи, класически елегантни и в препи-стил. Все модели, които е добре да имаме в арсенала си, за да сме подготвени за всеки повод.

Сандалите са камъните в короната на всеки гардероб. За този сезон срещаме равните модели, екстравагантните трекинг и Combat-модели с груби подметки с грайфер, платформите, удобните и елегантни чехли. Женствените сандали на висок ток придават блясък на летния стил и създават празнично настроение.

Нежността в ежедневието се завръща с меките нюанси на сорбето - нежно розе или лавандула, които се съчетават с бебешко синьо или маслено зелено, а класиките са в кафеникав коняк и черно, съчетани с вечно лятното бяло.

Дрехите за пролет-лято 2022 са по-разнообразни от очакваното и не следват правила. Асиметричните модели се завръщат на сцената на живота, за да го поразчупят в различни посоки; кукленските рокли за мечтателки или пък за тези, които искат да опитат нещо ново; прорезите са на правилното място при панталоните и роклите; свободно падащите рокли автоматично снемат стреса от тялото; анцужените панталони ни напомнят ве пак за последните две години стоене вкъщи; коприната е с главно К… и още и още.

И при дрехите пастелните, топлите, ярките, ествествените, земните цветове са на пиедестал, като няма как да не споменем култовото за сезона лимонено жълто, което е красиво, свежо, игриво и фантастично.

Избрахме си да ви споделим няколко фаворита за сезона.

ЛОУФЪРИ: Харесваме ги в компанията на тесни дънки или чино панталон, бял тишърт и ленено сако. Лоуфърите може да са в тона на изискана preppy-визия - с тънка подметка, или с грубовати, с масивни подметки с грайфер.

ГРУБИ САНДАЛИ: Дебели подметки с или без голям грайфер, съчетани с ефирна рокля, Тази визия е “на ръба” и е секси. Противоположностите се привличат.

РАВНИ САНДАЛИ: Новите проветриви и леки равни сандали са инспирирани от трекинг и combat-стиловете. Също леко “на ръба”, защото се появяват в неочаквани пастелни цветове - лавандула и бебешко синьо, декорирани с бляскави апликации. Какво ще кажете за съчетание с къси paper bag панталони?

ЧАНТИ: При чантите дилемата е винаги “Голяма или малка?”. Защо не и двете. Още в “Секса и града” Кари се появява с две чанти, а сега това е абсолютен тренд. На почит са мини-моделите за телефон, елегантните Nano-bags в бебешко синьо или фуксия и шикозните ХL клъчове. Всичко това върви с и обемен платнен шопър. Осмелете се.

Общо взето, този сезон можете да сте каквото си пожелаете и да покажете през стила си всичките си стаени желания и мечти, за да вдъхновите останалите.

Важното за гардероба и избора на дрехи и обувки остава - да са отражение на нас самите, като ги държим в ръцете си и като ги облечем, да носят радост (по Мари Кондо), да са избрани така, че да устояват във времето и на характера ни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

СЕМ не успя да избере свой нов председател след четири поредни гласувания

Габриела Наплатанова и Симона Велева са двете предложения за нов председател на СЕМ

11:04 - 25.04.2024
Важно днес

Борисов и Пеевски в синхрон видяха нова коалиция в парламента

Повод стана предложението за отстраняването на Росен Желязков

10:02 - 25.04.2024
Важно днес

Цензура или скъп хонорар? За какво е последният медиен скандал в Италия

Италиански писател обвинява RAI и Джорджа Мелони, тя пусна спорната му реч във фейсбук

08:19 - 25.04.2024
Важно днес

Могат ли испанските крайнодесни да свалят премиера Санчес с компромат срещу жена му

Педро Санчес временно спира да изпълнява публичните си задължения

07:25 - 25.04.2024
Важно днес

Кандидатът на опозиционната ВМР0-ДПМНЕ с най-много гласове на президентските избори в Северна Македония (Обновена на 25 април)

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024