Най-после добра новина тази есен - "Третият ден" с Джуд Лоу вече е наличен за гледане. Това е оригинален сериал на HBO, който от тази седмица можете да намерите в стрийминг платформата HBO GO. Видео ревюто (в края на тази статия) е част от лимитирани коментарни епизоди на подкаста Inglourious Kunts за HBO заглавия в сайта за кино Operation Kino - и в BoulevardBulgaria.

Сюжетът съвсем накратко:

„Третият ден“ ни пренася на английски остров, населяван от изолирано и странно общество, което следва странни обичаи – смес между езичество и християнство.

Попаднал сред тях, всеки чужденец рано или късно се изправя не само пред ексцентричните островитяни и смахнатите им традиции, но и повежда борба срещу собствените си демони.

Асоциациите с филми като „Apostle“ на Гарет Евънс, „Dagon“ на Стюарт Гордън и „Midsommar“ на Ари Астър са неизбежни, а директните заемки от великата класика „The Wicker Man“ на Робин Харди са очевидни, но това по никакъв начин не пречи, а може би даже помага на копродукцията между САЩ и Великобритания да намери чрез тях собствен глас и да покаже посвоему оригинална и шокираща трактовка на познатите ни жанрови тропи.

Прекрасното актьорско присъствие на Джуд Лоу, Катрин Уотърстън, Пади Консидайн, Наоми Харис и Емили Уотсън допълва набора от качества на „Третият ден“, а щипката символика, напоена с паганизъм, фолклор и натурален ужас още повече засилва ефекта и гарантира удовлетворяващо изживяване.

На сериала е посветен и юбилейният стотен епизод на видео подкаста на Operation Кino - Inglourious Kunts

Водещи са отчето Мартин „Циничния Елф“ Aнгелов, а гости са митрополит Благой Д. Иванов и архиепископ Димитър Дринов. Може тримата да са грешни материалисти, но материализмът им е изпълнен с достатъчно опит и още повече желание да споделят този опит с вас, техните скъпи и любознателни зрители.

"Третият ден" по HBO - смразяващо пътешествие в света на окултното "Третият ден" по HBO - смразяващо пътешествие в света на окултното


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024