Пълният трейлър на предисторията на "Игрите на глада": Всеки е гладен за нещо

Опитите за съживяване на миналото в киното продължават и не изглежда като да има перспективи скоро да спрат.

"Игрите на глада" са поредният франчайз, с който ламтящите за приходи филмови компании връщат обичани от масовата публика епоси на екран и можем само да се надяваме, че ще е сред успешните примери, а няма да последва "Джурасик парк", чиито последни филми отблъснаха и най-заклетите любители на палеонтологията.

Lionsgate екранизират предисторията, която Сюзан Колинс написа и издаде през 2020 година. И, която, за жалост не достигна нивото на първите три книги.

Фокусът на "Балада за пойни птици и змии" пада върху младия Кориолан Сноу.

След като за някога могъщата фамилия Сноу са настъпили бедни времена, единственият шанс за 18-годишния Кориолан, е да стане ментор на победителя в игрите. Пада му се Луси Грей Беърд от Окръг 12 и двамата заедно започват да се подготвят за битката на живот и смърт, която ще се проведе на арената.

Извън нея, Кориолан започва да съжалява (и не само) обречения си трибут и му се налага да балансира между необходимостта да следва правилата и желанието тя да оцелее на всяка цена.

Ролите са дадени на Том Блайт и Рейчъл Зиглър, а представения в трейлъра първи поглед към техните герои провокира много въпроси (особено у хората, които не са чели романа).

В ролята на декан Каска Хайботъм влиза Питър Динклидж, чието присъствие в трейлъра обещава добри моменти, а в актьорския състав фигурират още Виола Дейвис и Джейсън Шуорцман, който удивително прилича на Сизар Фликърман на Стенли Тучи.

Режисьор на новия филм отново е Франсис Лорънс, а автор на сценария на „новото начало“ в света на Панем е Майкъл Лесли, който е работил по предишна версия на адаптацията, сътворена от Майкъл Арнд.

Премиерата на Балада за пойни птици и змии (The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds And Snakes) е насрочена за 17 ноември 2023 година.

А ето го и трейлъра:


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024