Колко време са три месеца? Ужасяващо много, ако се намираме в ситуация на социална изолация. Ужасяващо малко, ако живеем в луксозна колиба на плаж в Занзибар. И точно толкова, колкото ни е необходимо, за да се влюбим в новия си автомобил.

Представете си, че си купувате нова кола и след първоначалната вноска разполагате с три месеца да я карате където и както пожелаете, без да плащате нищо. Обикаляте България, отивате до Гърция (след PCR, разбира се), хващате последните морски дни край Созопол и едва по Нова година започвате да изплащате автомобила. Но за идеите какво може да направите с нов автомобил, след малко.

Сега от DasWeltAuto - международната марка на концерна Volkswagen AG, предлагат три месеца гратисен период за изплащане на месечни вноски и преференциална лихвa 3,99% по програмата First Class. Това означава, че след закупуване на някой от автомобилите, които предлагат, и заплащане на първоначалната вноска, имате три месеца, за да се радвате на колата, преди да започнете да я изплащате.

Преди да дадем няколко предложения за автоекскурзии, които може да осъществите, преди да решите дали това е вашата кола, няколко думи за употребяваните автомобили.

Изборът на употребяван автомобил е като бягане с препятствия: за да стигнеш до финала без инциденти, трябва да можеш да прескочиш доста прегради и да заобиколиш редица опасности. Нечестни търговци, скрити дефекти на колата, превъртян километраж.

Рисковете са много. И дори човек, който знае какво е „агренажен ремък“ и не смята, че „свещите“ на автомобила горят бавно и миришат на ванилия, може да попадне в капан и месец след като е станал горд собственик на нова за него кола, да си сипе главата с пепел.

В DasWeltAuto рисковете са сведени до абсолютния минимум. Може да си изберете автомобил изцяло онлайн, докато си седите на дивана, пиете аперол  и наглеждате децата. Ако влезете в сайта на DasWelt и си харесате някой, да речем Volkswagen (макар че там има различни марки автомобили), ще може да видите техническите характеристики, екстериора, интериора, системите за сигурност и всички останали неща, които съпровождат историята на една кола.

В DasWeltAuto има гъвкави схеми на финансиране, които компенсират по-високата цена, опции за заменяне на старите автомобили и гаранция за мобилност в случай на авария. Общо взето, колите от DasWeltAuto са златната среда за хората, които са преценили, че чисто новите коли са безсмислена дупка в бюджета им, но не искат и да карат съмнителни, 18-годишни возила, купени от Горубляне Commodity Exchange.

На сайта на DasWeltAuto може да намерите сертифицирани употребявани автомобили, които идват от Германия (със сигурност), имат ясен произход, чиста история, реален пробег и повече от приличен външен вид. Освен това, колите са достъпни, тъй като от Das WeltAuto предлагат различни варианти за покупка: обратно изкупуване при замяна, право на подмяна. А сега и програмата First Class с три месеца гратисен период.

А ето и предложенията за пътуване с (нова) кола:

Созопол

Нищо ново и оригинално и все пак...Път по магистралата с максималната разрешена скорост. Еуфорията по пътя между Бургас и Созопол, миризмата на водорасли. Смокините. Синьото на морето. Септемврийската му сладка меланхолия. Новата ви кола на изпитание по калдъръма на стария град. Среднощна медитация на скалите. Малката Текила.

Копривщица

100 км, немалко от които по завои, от София. Разкошни, вечнозелени поляни. Копривщенската църква на фона на пожълтелите листа на брезите (именно нейните камбани оповестяват началото на Априлското въстание). Домашно сладко от горски ягоди. Снимка на каменния мост на Първата пушка. Дворът на къщата на Дебелянов.

Кавала

Да, за там ще ви трябва PCR тест, но дотам има доста шосе, което да минете върху седалката на новия си автомобил, а крайната точка обещава преяждане с пресни калмари, снимка на фона на акведукта Камарес и опит за откъсване от реалността в близост до гръцкото море. На отиване или на връщане може да се отбиете до село Делчево, в полите на Южен Пирин, където може да си направите чудесни арт снимки със стари къщи и да съзерцавате отвисоко старинни покриви.

Хижа Вихрен

Хижа Вихрен се намира на 16 км от Банско и през 80-те е приемала по 23 000 туристи годишно, което я е правело най-посещаваната хижа в Пирин. Въпреки че сега е изместена от тази класация от хижа Безбог, Вихрен все още е разкошно място, от което се вижда едноименния връх и е само на един час пеша от Попово езеро, където може да потопите краката си в ледената планинска вода и да медитирате безкрай. А най-хубавото е, че до хижата се стига с автомобил.

Виена

Да, сега не е моментът за пътуване в чужбина. Но някой ден такъв момент ще настъпи отново и ако проверите в Waze, ще видите, че австрийската столица е само на някакви си 1006 км и само на 9 часа и половина от София. А там ви чакат коалата от виенския зоопарк, величието на катедралата Св. Стефан, Пратера, Виенската опера, печените кестени, дворците Хофбург и Шонбрун, Дунава “at his best” и дълги магистрали за удоволствено шофиране дотам.

А може и просто да си вършите работа с него в първите 3 месеца и това да ви позволи да спечелите пари, а не да ги похарчите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства