ЦСКА-София "изхвърлили" Димитър Пенев и Петър Жеков от "Българска армия" заради политиката Снимка: © cska.bg

От ЦСКА-София са ограничили достъпа на двете футболни легенди Петър Жеков и Димитър Пенев до ложата на стадион „Българска армия“ заради участието им в политиката. Това твърди най-добрият голмайстор в историята на „А“ група пред „Тема Спорт“.

Жеков и Пенев попаднаха в листите на водената от Валери Симеонов и Веселин Марешки нова коалиция Воля-НФСБ за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

„Те ни изхвърлиха вече с Пената и не ходим“, твърди Жеков. „Има си определена бройка в ложата и по принцип трябва да минем тест за коронавирус. Чак тогава отиваме на стадиона. Сега ни казаха, че тъй като сме в политиката… „Извинявайте, че се видяхме“. Затова не ходя и не гледам. Аз съм си от ЦСКА, обаче те не ни искат“.

Той и Пенев редовно са в ложата на „Българска армия“ и пътуват с отбора за мачовете от Първа лига и евротурнирите. В момента двубоите се играят пред празни трибуни заради пандемията, но на специалните места за членове на клуба е позволено да има хора. На 6 февруари Жеков и Пенев не бяха забелязани на срещата между ЦСКА-София и „Локомотив“ (Пловдив), завършила 0:0.

Топ голмайсторът в историята на първенството твърди още, че човек от клуба, близък до ръководството, им е казал, че няма да пътуват с отбора за гостуванията в евротурнирите. „Казаха ни, че повече няма да ни вземат на мачовете в Европа, но много важно, ходил съм достатъчно навън. Сега ще видим какво ще стане. Пената не знам дали ще ходи“.

От изказването му не става ясно какво е бъдещето на двамата в клуба. Димитър Пенев е почетен президент. От ЦСКА-София също нямат официална позиция след интервюто на Жеков, но преди няколко дни пуснаха декларация, в която се разграничиха от решението на легендарния треньор да се включи в предизборната кампания.

„Косвено или пряко, ние не желаем името на институцията ЦСКА да се свързва с кандидати, партии, коалиции, обещания и т.н. Всеки, свързан по някакъв начин с клуба ни, както е случаят с почетния президент г-н Димитър Пенев, е направил своя избор да участва в политическия живот на страната сам и по собствена воля, като този акт не е съгласуван с ръководството на клуба", написаха те.

На 7 март Пенев каза, че някои хора „опитват да го откажат“ от ЦСКА, но не коментира повече подробности. По-късно обяви, че не е бил уведомен за нищо от "Българска армия".

Изпълнителен директор на клуба е Пламен Марков, а собственик все още е Гриша Ганчев, въпреки че изрази желание да напусне и да даде акциите на феновете.

"Как няма да очаквам, че може да ни атакуват“, каза Жеков. „Даже него го атакуваха веднага и писаха, че се разграничават. Очаквах и за мен да напишат, но не го направиха".

Той и Димитър Пенев не са единствените бивши футболисти, които се включват в предизборната кампания. В листите на БСП са Емил Велев-Кокала, Христо Марашлиев и Георги Георгиев-Гецата.


Кой кой е в листите за Избори 2021: Футболисти, музиканти, актриси, лекари и журналисти


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024
Важно днес

Денков: Заради ГЕРБ и ДПС губим пари по Плана за възстановяване и устойчивост

Докато не се реализират реформите, които се изискват по ПВУ – плащания няма да има

09:31 - 24.04.2024