Снимка: © На снимката: Цветанка Минчева (УниКредит Булбанк)

Цветанка Минчева е избрана за нов главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Назначението й е одобрено от надзорния съвет на банката, като подлежи на одобрение от БНБ. 

Минчева ще поеме управлението от Теодора Петкова, която беше назначена за директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на банковата група в Босна и Херцеговина, Хърватия, Румъния, Сърбия и частично за Русия. 

Преди това Теодора Петкова наследи Левон Хампарцумян като главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк през пролетта на 2019 г. 

Бъдещият ръководител на банката Цветанка Минчева започва  кариерата си във финансовата институция още през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджцърски позиции. От септември 2013 до края на 2017 г. тя е директор "Банкиране на дребно" и е член на управителния съвет на УниКредит Булбанк. През 2017 г. става директор "Глобално банково обслужване", а от юли 2020 г. пое длъжността на зам.-главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. 

Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

Теодора Петкова е описва като "опитен лидер във финансовия сектор, със задълбочени познания и разбиране за бизнеса и правилните лидерски умения, за да продължи успеха на УниКредит Булбанк". 

 „Много се радвам, че Цветанка поема нова роля, след като успешно премина през висши мениджърски позиции в УниКредит както в България, така и в Румъния, като винаги е демонстрирала силна ангажираност и фокус върху резултатите“, коментира Теодора Петкова, Директор на УниКредит на Източна Европа. "Щастлива съм да я приветствам у дома в новото й роля и се радвам, че е избрана от нашата вътрешна линия за развитие, което показва постоянния ни ангажимент към хората и потвърждава вниманието ни към многообразието и баланса между половете.“


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кирил Петков постави две условия за премахването на Covid-сертификатите

София, Бургас и още 10 области навлизат в критичен етап на Covid до пет дни

Румен Радев: Условието на Русия е неприемливо и безпредметно

"Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било"

Окончателно: Учениците ще почиват 9 дни между двата срока

Неучебните дни няма да се компенсират чрез допълнителни занятия през останалата част от учебната година, съобщиха от МОН

Блинкън и Лавров не постигнаха прогрес за Украйна, докато депутатите у нас спореха за НАТО

САЩ предупреди отново Русия, че ще отговори "бързо и сериозно" при нахлуване в Украйна

"Не бива да се залъгваме. Путин не блъфира, това е заплаха срещу международния ред"

Бившият съветник по национална сигурност на САЩ Фиона Хил в интервю за Der Spiegel

Минималната учителска заплата става 1411 лв. от април 2022

Средната заплата за педагозите се увеличава с 12%

Новите мерки в София: Част от учениците се връщат към онлайн-обучение

В последната седмица преди междусрочната ваканция