Цветанка Минчева е новият изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Снимка: © На снимката: Цветанка Минчева (УниКредит Булбанк)

Цветанка Минчева е избрана за нов главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Назначението й е одобрено от надзорния съвет на банката, като подлежи на одобрение от БНБ.

Минчева ще поеме управлението от Теодора Петкова, която беше назначена за директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на банковата група в Босна и Херцеговина, Хърватия, Румъния, Сърбия и частично за Русия.

Преди това Теодора Петкова наследи Левон Хампарцумян като главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк през пролетта на 2019 г.

Бъдещият ръководител на банката Цветанка Минчева започва кариерата си във финансовата институция още през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджцърски позиции. От септември 2013 до края на 2017 г. тя е директор "Банкиране на дребно" и е член на управителния съвет на УниКредит Булбанк. През 2017 г. става директор "Глобално банково обслужване", а от юли 2020 г. пое длъжността на зам.-главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

Теодора Петкова е описва като "опитен лидер във финансовия сектор, със задълбочени познания и разбиране за бизнеса и правилните лидерски умения, за да продължи успеха на УниКредит Булбанк".

Цветанка Минчева е новият изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

„Много се радвам, че Цветанка поема нова роля, след като успешно премина през висши мениджърски позиции в УниКредит както в България, така и в Румъния, като винаги е демонстрирала силна ангажираност и фокус върху резултатите“, коментира Теодора Петкова, Директор на УниКредит на Източна Европа. "Щастлива съм да я приветствам у дома в новото й роля и се радвам, че е избрана от нашата вътрешна линия за развитие, което показва постоянния ни ангажимент към хората и потвърждава вниманието ни към многообразието и баланса между половете.“


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Сирийски бежанец е прострелян на българската граница, показва видео. МВР отрича.

Кадри показват как 19-годишният сирийски гражданин Абдула Ел Рустум пада на земята, след като куршум преминава през ръката му

19:08 - 05.12.2022

Путин се качи в Мерцедес и тръгна да инспектира Кримския мост

Путин премина с мерцедес по стратегически важния мост, за да покаже състоянието му

18:39 - 05.12.2022

Радев: Аз бях първият излъган от "Продължаваме промяната" и сега плащам цената

Президентът с нови остри критики към "Продължаваме промяната"

17:46 - 05.12.2022

Хари и Меган обещават да разкажат "цялата истина" в документалната им поредица за Netflix

В нов трейлър за поредицата принц Хари осъжда "болката и страданието на жените", които се омъжват за членове на кралското семейство

15:02 - 05.12.2022

Експлозии в две военновъздушни бази в Русия. Има загинали и вероятно повредени бомбардировачи

Смята се, че в базите се съхраняват бомбардировачи, използвани за удари срещу Украйна

13:35 - 05.12.2022

Тя отказа да се състезава с хиджаб за Иран. Режимът намери начин да си отмъсти

Елназ Рекаби остава под домашен арест, а къщата на брат ѝ беше съборена

13:30 - 05.12.2022