Цветанов атакува Емил Кошлуков заради свалянето на "Вяра и общество" Снимка: © Булевард България

Цветан Цветанов публикува жалба срещу генералния директор на БНТ Емил Кошлуков заради свалянето от ефир на предаването "Вяра и общество". Водещ и автор на програмата беше Горан Благоев - съучредител на новата партия на Цветанов "Републиканция за България". Партийната му обвързаност даде мотив на ръководството на телевизията да спре изявите му на екран.

В писмо до президента, премиера, председателя на Народното събрание, СЕМ и Комисията по култура, Цветанов твърди, че Благоев е подложен на "лична саморазправа" от страна на ръководството на БНТ.

Напомня се, че в Закона за радиото и телевизията и останалите документи, които регулират поведението на служителите на БНТ, не се въвежда забрана за членство в политически партии.

В писмото се твърди още, че "за проявено в работата (на Горан Благоев) партийно пристрастие не би могло да става и дума", защото партията му все още е в процес на регистрация и "все още не е субект на правото".

"Не на последно място, смятаме, че атаката е тенденциозна, и поради факта, че генералният директор има лично отношение към г-н Горан Благоев, а сегашният състав на УС на БНТ се състои изключително от бивши съпартийци на г-н Емил Кошлуков от ПП „Новото време“, на която и той се явява учредител и председател от 2004 г. и 2009 г.", пише в позиция на "Републиканци за България".

Съвсем доскоро член на УС на БНТ беше Виктор Серафимов, който също стана един от учредителите на партията на Цветанов. Той беше отстранен от съвета, като мястото му пое юристът Десислава Преображенска. Останалите членове на УС на БНТ са Василена Матакиева, Антон Андонов и Христо Томов.

"Вяра и общество" отпадна от програмната схема на БНТ1 през миналата седмица, а на нейно място се появи новото предаване "Религията днес", водено от журналиста от "24 часа" Георги Милков.

Георги Милков заменя Горан Благоев с "Религията днес" по БНТ


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024
Живот

Таксата от 5 евро за вход във Венеция предизвика объркване и изкара местните на протест

Венеция въведе такса за туристите си. Недоволни обаче се оказаха местните жители

13:46 - 26.04.2024
Важно днес

Депутат от ГЕРБ-СДС подаде оставка, за да стане областен управител

На негово място ще влезе русенски хореограф

13:19 - 26.04.2024