Убийството на Иво Андреев не е заради "една врата", а е следствие от 10-годишен спор, казва негов приятел

Убийството на Иво Андреев е следствие от дългогодишен спор между съседи. Това сподели Ленко Ленков, близък приятел на убития и неговото семейство, в интервю пред bTV. Той каза, че Андреев е бил в конфликт със своя съсед в продължение на близо десет години и спорът им не е бил само заради поставената междинна метална врата в хода на блока.

Преди седмица Иво Андреев беше застрелян пред очите на съпругата си от своя съсед Костадин Дамов в района на Женския пазар. Съседът, произвел изстрела, е бивш военен. Той не е имал разрешително за притежание на оръжието. Някои от живущите в блока разказват, че в един от споровете Дамов бутнал постройка на Андреев, намираща се в задния двор на кооперацията.

"Това, което се спряга за (спор около) една врата - това са много години история. Тук не става дума за някаква врата. Даже не става въпрос за спиране на достъп", разказва Ленков.

По-рано стана ясно, че в МВР има множество сигнали от Андреев, както и от съседа му, които свидетелстват за наличието на конфликт между двамата. Ленков също потвърди, че между двамата мъже е имало дългогодишна размяна на жалби.

Според него трагичният инцидент е могъл да бъде предотвратен, ако институциите "са свършили малко по-качествено работата си" и да обърнали внимание на спора.

41-годишният Иво Андреев е един от хората, наложили скейт и сноуборд културата в България. Той е баща на три малки деца. След случилото се негови близки започнаха да събират средства, с които да помогнат на семейството му.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023