Ученици разказват впечатленията си от практикантската програма на Lidl България Снимка: © Lidl България

В днешния висококонкурентен свят изискванията, които повечето работодатели имат по отношение на личностни качества и умения на кандидатите, стават все по-високи.

Често младежи, току-що завършили училище или университет, се сблъскват с проблем като “вече натрупан опит и умения” в обявите за работа. Добрата новина е, че има как всеки, който желае да инвестира в себе си и е навършил 18 години, да се сдобие с богат опит, и то с практическа полза. Точно такава възможност дава Практикантската програма на Лидл България.

Това лято форматът имаше десето юбилейно издание. В нея са се включили 218 ученици от цялата страна, като 92% от тях споделят, че биха препоръчали програмата на свои връстници.

За ползите от практикантската програма разказват четирима от участвалите.

Никол Николова е от Перник, ученичка в 12-и клас в Професионалната гимназия по техника и строителство със специалност „Интериорен дизайн“. Момичето получава възможността да финансира първата си година в университет от томболата с награди за практикантите в Lidl. Включва се в програмата, първоначално подтикната от желанието да си осигури финансова стабилност, защото ѝ предстоят важни събития - абитуриентски бал и кандидатстване, казва тя.

Мечтата на Никол е да я приемат в специалност „Педагогика и изобразително изкуство“. Времето, прекарано в компанията като част от практикантската програма обаче я мотивира да остане на постоянна работа в магазин на веригата в Перник. Зрелостничката е решила да съчетае завършването на средното си образование с трупането на опит. Тя споделя, че намира мотивация за това и в топлите усмивки на клиентите, на които помага.

Ученици разказват впечатленията си от практикантската програма на Lidl България

Денис Кираджийски е от Гоце Делчев. Приет е като студент в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Той печели друга голяма награда в томболата за практиканти на Лидл България – iPhone 14 Pro.

През двата месеца на стажа това лято той казва, че е успял да придобие богат опит и да усвои всички тънкости на бизнеса в магазина на веригата в Гоце Делчев. Особено ценно за него се оказва работата в екип и необходимостта да се подхожда с разбиране и човечност към всеки - безспорно важни умения за всеки млад човек, който иска да постави стабилна основа в кариерния си път.

Третият добър пример идва от морето.

Това лято бургазлийките Велина Йорданова и Виктория Кавлакова спечелиха ваучери за продукти в Lidl на стойност 600 лв. Това, както и възможността по време на своята практика да участват активно в ежедневието в магазина на Lidl, полага основите на професионалния им опит в бързооборотната търговия.

Двете момичета успяват да натрупат ценни знания за бизнеса и умения като постоянство, дисциплина, управление на времето, работа в екип и общуване с клиенти.

Като бранд, който подкрепя младите хора и развитието им, Лидл България организира редица младежки инициативи за ученици или студенти. С това компанията дава възможност да младежи и девойки да се приобщят към сплотените екипи в компанията, да придобият и развият ценни за бъдещето умения и да положат стабилни основи на своята бъдеща кариера.

От компанията добавят, че подобна практика гарантира финансова самостоятелност, което е огромен плюс за изграждането на устойчиви и ценни умения за реалния живот.

Всички, които искат да станат част от следващото единадесето издание на практикантската програма на Лидл България, могат да се запишат през април 2024 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024