Украински разузнавачи направиха нощен пробив в окупирания Крим

Украинското разузнаване твърди, че е успяло да направи нощен пробив на територията на окупирания от Русия полуостров Крим.

Говорителят на службата Андрей Юсов съобщава за това, че в резултат на мисията са повредени четири руски катера и са ликвидирани "най-малко 30 руски военни". Разузнавачите са успели да напуснат мястото, без да дават жертви.

Кирило Буданов, ръководител на главното управление по разузнаването в МО на Украйна, казва, че руски военен дивизион е "прекратил своята работа".

В селото Маяк е била разположена база на радиотехнически полк и радиолокационен възел на руската армия, както и позиции за ПВО-системи.

Операцията е извършена в рано сутринта на 24 август край село Маяк на нос Тарханкут в западната част на Крим. Стигнало се е до сблъсъци с участието на плавателни съдове и авиация, твърдят източници на "Крим Реалии".

Руският Telegram-канал Baza развива съвсем различна версия, според която "неизвестни с гумени лодки са открили стрелба по къмпинг с туристи", но нямало пострадали.

До момента окупационните власти на анексирания Крим не са коментирали официално информацията за акцията на украинските разузнавачи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Между Велики Преслав и Челе ди Булгерия в Италия - 23-ма мотористи сбъдват една мечта

Членовете на IMRG ще предадат специално послание между двата побратимени града

11:22 - 22.06.2024
Важно днес

Кметът на "Илинден" Емил Бранчевски е отстранен

Всички участия следва да се прекратят с началото на мандата

09:02 - 22.06.2024
Бизнес

"Оземпик" вдигна продажбите на по-малък размери дрехи и вече променя модната индустрия

Загубата на тегло кара все повече американци да обновяват гардероба си

08:59 - 22.06.2024