UNIQA в партньорство с 30-ия Филмов фестивал в Сараево Снимка: © UNIQA

Тази година Филмовият фестивал в Сараево празнува своя 30-и юбилей, който ще събере на едно място множество артисти, звезди и фенове на доброто кино, забавлението и културния живот от 16-и до 23-ти август.

За втора поредна година УНИКА става изключителен спонсор и застраховател на събитието, като по този начин продължава да подкрепя и популяризира един от най-значимите филмови фестивали в Югоизточна Европа, припознавайки значението му за изграждането на по-отворено, толерантно и проспериращо общество.

Сред инициативите на компанията в рамките на фестивала са голямо спортно събитие, безплатен нощен градски транспорт и ваучери за безплатно ползване на електрически скутери за жителите и посетителите на столицата.

Дейността се вписва в постоянната политика на УНИКА към популяризиране на междукултурния диалог и многообразие, киното и устойчивото развитие в Югоизточна Европа.

Освен домакин на множество световни и регионални филмови звезди и посетители от цял свят, UNIQA ще бъде домакин и на повече от 200 партньори от Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора, Румъния, България и Сърбия, които ще могат да се насладят на филми, заобиколени от множество културни и исторически забележителности и специалната атмосфера, която цари в Сараево по време на Фестивала.

За всички посетители и жители на Сараево UNIQA ще организира специално спортно събитие, на което ще бъдат представени новини, свързани с подкрепата на спорта чрез дейностите на фондацията UNIQA SEE FUTURE, която работи в целия регион. Фокус в работата на Фондацията, освен подкрепата на млади и перспективни спортисти, ще бъдат и проекти, които подобряват и развиват филмовото изкуство.

UNIQA остана вярна също така на зелената инициатива на Фестивала, затова и тази година ще предостави определено количество ваучери за безплатно ползване на скутери и електрически велосипеди, които могат да се използват за транспорт между фестивалните локации. Също така, за да намали автомобилния трафик, UNIQA осигури безплатен градски транспорт през нощта в рамките на дните на фестивала.

„Горди сме да бъдем партньор на голямото и известно международно филмово събитие и тази година. Сараево филм фест е едно от най-важните културни събития в региона, място на което се събират режисьори, но и възможност за развиване на нови инициативи в полза на общността. Затова събитието има силната подкрепа на всичките шест страни на UNIQA в SEE региона, защото просперитетът и развитието на тази част от Европа е в наш общ интерес“, споделя Адел Бахтанович, президент на UNIQA за региона.

Мисията на UNIQA се основава на това да помага на клиентите да постигнат по-дълъг, по-добър и безопасен живот, а една от най-важните ценности, произтичащи от това, е отговорността към обществото. UNIQA и Фестивалът ще продължат съвместните си дейности, насочени към силна подкрепа на киното, общността и популяризиране на общи ценности.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нов временен зам.-кмет ще отговаря за строителството в София

Никола Лютов временно ще отговаря за ресор "Обществено строителство"

20:06 - 07.10.2024
Важно днес

България не може да отлага повече решенията за Плана за устойчивост, ако иска втори транш

ЕК започва оценка на реформите, които в България закъсняват

17:27 - 07.10.2024
галерия

Не магия, а наука - вселената зад L'Oréal Paris

Науката зад козметиката беше във фокуса на първото регионално събитие на L'Oréal Paris за балканския регион, Skincare Science, което на 30 септември събра в Белград водещи инфлуенсъри, журналисти и посланици на марката от Балканския полуостров. 

17:02 - 07.10.2024
Важно днес

Управляващите в Грузия опитват да свалят прозападния президент

Все по-проруската партия "Грузинска мечта" опитва втора процедура за импийчмънт

15:39 - 07.10.2024
Култура

За трета поредна година National Geographic ще избере най-добрите фотографи във Фотоконкурс 2024

Специалният гост на вечерта – Естер Хорват, изследовател на National Geographic и фотограф, ще сподели забележителния си опит и талант в лекция на тема „Звезди в полярна нощ“.

14:44 - 07.10.2024