Снимка: © БСП

"Четири години в опозиция, уж най-голямата опозиция, и получаваме този резултат. Хората са разчели много добре сигналите на БСП. Явно оценката е, че ние сме били удобната опозиция" - така социалистът от БСП-Пловдив Георги Търновалийски, член на НС на БСП, коментира изборния резултат на партията си на 4 април.

По думите му - класирането на социалистическата партия представлява "разгромяваш, унизителен и обиден" резултат.

Той твърди, че не е очаквал подобна развръзка, при която БСП ще остане трета политическа сила зад "Има такъв народ" на Слави Трифонов.

Засега такова е и разпределението на силите в Пловдив, където Корнелия Нинова беше водач на листа, но местната организация е лоялна на нейния опонент Георги Гергов. 

"Морално е това ръководство да освободи от себе си БСП, за да може партията да стъпи на здрави основи и да започне връщане на доверието. Сривът, който имаме, е над 400 000 гласа. Тези гласове много трудно ще бъдат върнати към БСП, предвид и тежестите, които носи партията. Не е нужно да се иска оставка. Когато загърбиш структурите, организациите, хората, когато загърбиш историята и самата БСП – това се получава", каза Търновалийски в интервю за БНР. 

"При положение, че в Пловдив се очертава да сме четвърта политическа сила, както вървят резултатите, аз не знам дали ще имаме и един народен представител", каза още той. В момента БСП изпреварва "Демократична България" в града само с 1700 гласа разлика. 

Една от причините за ниския резултат, според него, е "липсата на коалиционна политика" на БСП в последните четири години с отстраняването на няколко от по-големите партньори в старата "Коалиция за България". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ