"Унизителен, обиден резултат": Първи призиви за оставка на Корнелия Нинова Снимка: © БСП

"Четири години в опозиция, уж най-голямата опозиция, и получаваме този резултат. Хората са разчели много добре сигналите на БСП. Явно оценката е, че ние сме били удобната опозиция" - така социалистът от БСП-Пловдив Георги Търновалийски, член на НС на БСП, коментира изборния резултат на партията си на 4 април.

По думите му - класирането на социалистическата партия представлява "разгромяваш, унизителен и обиден" резултат.

Той твърди, че не е очаквал подобна развръзка, при която БСП ще остане трета политическа сила зад "Има такъв народ" на Слави Трифонов.

Засега такова е и разпределението на силите в Пловдив, където Корнелия Нинова беше водач на листа, но местната организация е лоялна на нейния опонент Георги Гергов.

"Морално е това ръководство да освободи от себе си БСП, за да може партията да стъпи на здрави основи и да започне връщане на доверието. Сривът, който имаме, е над 400 000 гласа. Тези гласове много трудно ще бъдат върнати към БСП, предвид и тежестите, които носи партията. Не е нужно да се иска оставка. Когато загърбиш структурите, организациите, хората, когато загърбиш историята и самата БСП – това се получава", каза Търновалийски в интервю за БНР.

"При положение, че в Пловдив се очертава да сме четвърта политическа сила, както вървят резултатите, аз не знам дали ще имаме и един народен представител", каза още той. В момента БСП изпреварва "Демократична България" в града само с 1700 гласа разлика.

Една от причините за ниския резултат, според него, е "липсата на коалиционна политика" на БСП в последните четири години с отстраняването на няколко от по-големите партньори в старата "Коалиция за България".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024