Услугата за почасово наемане на електробили SPARK вече е и в Пловдив Снимка: © SPARK

Услугата за почасово наемане на електрически автомобили SPARK официално е възможна и в още един град в България. Всички модели от автопарка на компанията вече са и в Пловдив от понеделник – 17 май.

Освен да се ползват в града, всеки потребител на SPARK може да пътува между София и Пловдив и да освободи колата в една от двете дестинации . Пътят между двата града, както и на територията на гр. Пловдив, е обезпечен със зарядни станции от мрежата Eldrive, където зареждането е безплатно за потребители на SPARK.

Това е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали потребителят иска да ползва услугата няколко минути или няколко дни. Всички операции - резервиране на колата, отключване, заключване и др. се извършват чрез мобилното приложение на Spark. Плащането е с кредитна или дебитна карта. След използване колата се оставя в някоя от определените за целта зони, като паркирането в платените градски зони (Синя и Зелена) е безплатно. До момента услугата бе налична само в София.

Няма такси за паркиране, нито разходи за зареждане, а SPARK предлага екологично чиста услуга, без отделяне на никакви въглеродни емисии. „Нашата мисия е да насърчаваме транспортните решения с нулеви емисии и да допринасяме за отговорното потребление“, казват от компанията.

Сред електромобилите са BMW i3, Hyundai IONIQ 30, Hyundai Kona 40, Nissan Leaf 40.

Използването на SPARK се таксува на минута, което позволява на клиентите да управляват както пътуването, така и разходите си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024
Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024