Уволненият от Fox News Тъкър Карлсън се озова в Москва за интервю с Путин Снимка: © Getty Images

Бившият водещ от Fox News Тъкър Карлсън се оказа на изненадващо посещение в Русия.

Карлсън беше засечен в Москва, а снимки от появата му бяха разпространени от Telegram-канала Mash (смятан за близък до службите за сигурност на Русия). Малко след това той беше заснет да разговаря и с журналист от вестник "Известия" в лобито на хотел в Москва.

Според информацията, Карлсън е пристигнал още на 1 февруари, като основната цел на пътуването му е опит да направи интервю с президента Владимир Путин. Междувременно - успял да посети представление на Болшой театър.

Самият американски журналист не отрича тези данни, като на въпрос ще разговаря с Путин, отговаря с "Ще видим" пред РЕН-ТВ.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че към момента в плановете на руския държавен глава не присъствало интервю с чуждестранни медии. Той също не отрече категорично възможността за разговор на Путин с Карлсън.

Появата на крайно консервативния водещ в Русия провокира доста шум в местната медийна среда.

Един от най-отявлените ТВ пропагандисти Владимир Соловьов, който е и председател на Съюза на журналистите в Русия, обяви, че организацията готова да приеме Карлсън за свой член, ако той редовно си плаща членския внос и "спазва етичния кодекс на руския журналист".

Бившият главен редактор на "Ехото на Москва" Алексей Венедиктов лансира версия, че Тъкър Карлсън може да е пристигнал в Русия, за да предаде на Путин послание от Доналд Тръмп.

Тъкър Карлсън беше един от най-рейтинговите водещи на Fox News както по време на мандата на Тръмп, така и след него, но беше уволнен безславно през април 2023.

Това се случи, след като медията беше принудена да плати почти 790 млн. долара заради клеветническата кампания срещу Dominion Voting Systems и твърденията за фалшифициране на президентските избори в САЩ през 2020 г.

Данните по делото, в които се включваше и вътрешна комуникация между Карлсън и екипа на Fox, показваха, че той е бил наясно с несъстоятелността на твърденията за подмяна на изборния резултат - и въпреки това е продължавал да ги поддържа в ефир.

Оттогава Карлсън води свое предаване през Twitter, но не може да повтори мащаба на влиянието, което някога имаше. Сред събеседниците му все пак имаше хора като новия президент на Аржентина Хавиер Милей и премиера на Унгария Виктор Орбан - лидери, които Доналд Тръмп открито подкрепя.

През есента на 2023 той започна да събира инвестиции за създаване на нова медийна компания точно преди новите избори.

Част от рекламната му стратегия се оказа интервю с Кевин Спейси (като персонажа му от House of Cards), излъчено около Нова година.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024
Важно днес

Хиляди протестираха в Тел Авив с искане за прекратяване на огъня в Газа

Демонстрантите настояват, че трябва да се направи всичко възможно, за да се върнат у дома отвлечените от групировката заложници.

10:13 - 05.05.2024
Важно днес

Си Дзинпин пътува за Европа. Макрон ще го убеждава да сътрудничи за прекратяване на войната в Украйна

Китайският президент Си Дзинпин започва днес европейската си обиколка, като първата му спирка е Париж.

09:12 - 05.05.2024
Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024