Снимка: © Getty Images

HBO обяви промени в мениджърския си екип в Европа, който ще работи за надграждането на стрийминг платформата HBO Go в HBO Max. 

Преходът към разширената услуга, която ще могат да ползват и българските потребители, ще започне през 2021 г. Промяната се очаква с голям интерес и заради анонса на WarnerMedia, че всички нови филми от каталога им за новата година ще излизат едновременно по кината и в стрийминг услугата HBO Max. 

Генералният мениджър на HBO Европа Кристина Сулебакк ще поеме управлението на HBO Max за региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). Тя ще отговаря за надграждането на HBO услугите за стрийминг на действащите пазари до HBO Max, както и за паралелно разширяване на платформата в цяла Европа, Близкия Изток и Африка.

Конкретният срок за надграждането до HBO Max все още не е публично обявен, но се очаква това да стане по-късно през 2021. Дотогава стрийминг услугите на HBO Европа ще бъдат изцяло фокусирани върху това да се предлага качествено съдържание на абонатите от различните държави, съобщават от компанията. 

Кристина Сулебакк има водеща роля за пускането на стрийминг услугите на HBO в скандинавските страни, Испания и Португалия, както и за трансформирането на централноевропейския телевизионен бизнес на HBO в стрийминг бизнес. Наскоро тя участва и в разработването на пазарна стратегия за HBO Max за Латинска Америка. 

В екипа й ще влязат няколко мениджъри с десетилетен опит в бизнеса. Лине Микланд, която работи в HBO от 2012 г., ще ръководи екипа на отдел "Съдържание" и ще отговаря за разработването на програмната стратегия на HBO Max в по-широкия регион, с фокус върху местните аудитории и клиентска база. 

Роберто Сото става ръководител на отдела "Маркетинг развитие", който ще се занимава с търговската стратегия и развитие на бизнеса, привличане на нови абонати, обслужване на клиенти, социални канали и дигиталната реклама на HBO в региона. 

Брет Хоровиц, който е част от екипа на WarnerMedia от над 17 г., ще поеме отдел "Данни, анализи и планиране". Тобаяс Андерсън, досегашен финансов директор на HBO Европа, става регионален ръководител на юридическия отдел на HBO Max EMEA. Андреас Фердинанд ще се занимава с продуктовото развитие на стрийминг приложението, а Марк Спайви ще ръководи "Човешки ресурси". 


Денят, в който стриймингът спечели битката за Холивуд

Филмовите премиери, които ще гледаме по HBO Max през 2021

Прочети