Снимка: © getty images

Бившият филмов продуцент Харви Уайнстийн е дал положителна проба за коронавирус в затвора, съобщават BBC и AFP, цитирайки американски медии. 

По-рано този месец той бе осъден на 23 години затвор от съда в Ню Йорк. В края на февруари бе признат за виновен по две от обвиненията за сексуален тормоз срещу жени в дело, което се смяташе за символ на движенито #MeToo.

Сега Уайнстийн е в изолация, съобщи Майкъл Пауърс – директорът на нюйоркските полицейски служби, отговарящи за контрола на затворите.

В момента бившият филмов продуцент се намира в затвор край Бъфало, в близост до Ню Йорк. Двама затворници са дали положителна проба за коронавирус в неделя, каза анонимен служител пред Reuters. Един от тях е Уайнстийн.

Пауърс съобщи пред Reuters, че няколко членове от персонала са били поставени под карантина. Той изрази загриженост за служителите на реда в затвора, тъй като според него те нямат необходимото предпазно оборудване.

Уайнстийн пристигна в съда този месец в инвалидна количка, след като бе подложен на процедура по слагане на стент в сърцето. 

В залата бяха и двете жени, чиито случаи бяха използвани като основен мотив на прокуратурата - Джесика Ман и Мариам Хейли. Според обвинението Уайнстийн е планирал атаките си и внимателно е подбирал обектите си на база на тяхната уязвимост и подчинена позиция. Делото твърдеше, че продуцентът е подлагал евентуалните си жертви на тест за лоялност, след който е преценявал дали да премине към интимен контакт. 

Общо обвиненията срещу Уайнстийн са над 100, като в момента в Калифорния тече второ дело, по което той пледира невинен.
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети