Ваня Григорова: Путин се настани в Столичния общински съвет. Не разбирам защо очакват подкрепа от него Снимка: © Screenshot

Столичният общински съвет ще остане блокиран и няма да избере председател и на следващото заседание на 30 ноември. Това стана ясно от думите на Ваня Григорова по bTV.

Въпреки проведените разговори с ПП-ДБ и "Спаси София", столичните общински съветници от БСП няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС.

Макар че са открили допирни точки във вижданията си за развитието на София, Ваня Григорова смята, че трябва да има разделяне на властта в София.

Путин се настани в Столичния общински съвет и не знам защо сега очакват да ги подкрепи,“ каза Григорова през смях и посъветва опонентите си в предизборната кампания от ПП-ДБ и „Спаси София“ - „Да не търсят подкрепа от Путин за своите представители. Смятам, че така ще е честно и към техните избиратели,“ каза Григорова.

Тя не е съгласна и с предложението на лидера на БСП на национално ниво Корнелия Нинова - най-възрастният общински съветник да остане начело на СОС. Според Григорова, която също стана общински съветник след изборите в София, Грети Стефанова от ПП-ДБ и "Спаси София", която е най-възрастният член на СОС, не е наясно с правилника за работа на общинския съвет.

Според Ваня Григорова председателят на столичния общински съвет в София не трябва да е представител на ПП-ДБ и "Спаси София".

„Очевидно е, че при този фрагментиран СОС, ролите трябва по някакъв начин да бъдат разпределени и председателят на СОС да е от БСП, ГЕРБ или "Възраждане",“ смята Григорова.

По думите ѝ към момента не е обсъждана смяна на претендентите за председателския пост в СОС нито от страна на ПП-ДБ, Спаси София, нито от БСП.

Григорова смята, че СОС ще избере председател, но това „няма да стане утре“. На 30 ноември СОС ще направи трети опит да избере председател.

Според кмета Васил Терзиев, ако СОС не заработи до три месеца, в София ще се проведат нови избори за общински съветници.

Втори провал на избора за председател на СОС, Васил Терзиев отново покани ГЕРБ на преговори


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024