Ваня Григорова вече е готова да води депутатска листа

Общинският съветник Ваня Григорова потвърди, че има планове да се яви като кандидат-депутат от обща листа на леви политически сили - дори ако БСП не е част от тази коалиция.

В интервю за bTV тя отхвърли слуховете, че може да бъде номинирана за евродепутат, като заяви, че за нея "националните избори са много по-важни от европейските".

"Би било чудесно да поведа листа на обединена левица, но когато „Позитано“ води война срещу софийската си организация, очевидно такава левица няма как да се случи. Този разпад не мога да стоя и да го наблюдавам просто.", каза още тя.

На уточняващ въпрос дали "всички, които са извън БСП и се чувстват леви, ще направят листа и вие ще я оглавите", тя каза, че "в следващите дни ще стане ясно, но, да, българските работещи трябва да имат представителство в парламента.

Григорова очаква решението за евентуалното ляво обединение - включващо и синдикатите - да бъде взето до дни.

"Посоката трябва да е тази, която зададох на последните избори - силно представителство на работещите граждани. За съжаление, виждаме, че апатията от това, че хората бяха предавани дълго време, хората решиха, че през избори нищо не се решава. Сами се отказват от властта, която имат", каза тя.

Ваня Григорова силно разкритикува поведението на председателя на БСП Корнелия Нинова за това, че се "изгаврила" с доскорошния председател на градския съвет на партията в София Иван Таков.

Според нея нямало разлика между подкрепата на БСП за ГЕРБ по ключови решения в Столичния общински съвет, и това, че Нинова е била в коалиция с ПП-ДБ, а на места като Котел социалистите са гласували за партиен кандидат на ГЕРБ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия обяви Зеленски за международно издирване

Украинският президент се издирва по неуточнено обвинение

18:24 - 04.05.2024
Живот

Мъжете и депресията – защо е толкова трудно да се разпознае

Възможно ли е голяма част от депресиите при мъжете просто да не се разпознават?

16:47 - 04.05.2024
Важно днес

Пребиха водача на листата за ЕП на социалистите в Германия

Матиас Еке е бил нападнат и пребит от четирима души

14:27 - 04.05.2024
Култура

Защо масовата култура е станала толкова скучна

Какво стана с големите културни пробиви и как специфичното знание спря да е ценно

13:10 - 04.05.2024